2015. okt 15.

Kész összeállítások a gardróbba

írta: Natulcien.style
Kész összeállítások a gardróbba

Megígértem egy kedves olvasónak, Zsuzsának, hogy összerakok egy alap gardróbot leíró bejegyzést. Éppen ezen az ötleten gondolkodtam, mikor mást nem lehet tenni betegen otthon, szomorú, esős időben, és bizony több dolog is eszembe jutott.

1.El kell tennem a nyári cuccokat, hogy helyükre kerüljenek a téliek. Ez a mozzanat maga után húz egy szelektálási projektet is.

2.Át kell néznem újra a gardróbom, hogy a téli cuccokból milyen összeállításokat tudok használni. Ha hiányos az őszi/téli gardrób akkor bevásárló lista kell a hiányzó darabok beszerzésére, megelőzendő a koncepciótlan össze-vissza vásárlást, amire hajlamos vagyok. (Megfogadtam, hogy nincs több olyan szerelem darab, amit semmivel nem tudok hordani.)

3.Érdemes összerakni előre outfiteket. Hogy mit mivel hordunk szívesen, és hogy mi mivel passzol igazán. A profik egy vállfán is tartják az összeillő darabokat. Így csak kiveszik a szekrényből a kész öltözetet, ami akár a kiegészítőket is magában foglalhatja.

Egy kis energia befektetéssel soha többé tanácstalan szekrény előtt állás. Késős idegbaj egy szál melltartóban, hogy nincs mit felvenni. No és ez a módszer leszámol a megszokott farmer pulcsi összeállításokkal is, amikhez vészhelyzetben folyamodunk.

A fentiek szellemében összeválogattam pár szettet Pinterestről, amiket érdemes akár egy vállfán tartva betenni a szekrénybe. Az előkészület meghálálja magát, főleg ilyen csúnya borongós reggeleken, amikor egyre gyakrabban szembesülünk azzal, hogy nincs egy rongyunk, amit felvegyünk.

Szoknya pulcsival

Mindenki az alkatához és ízléséhez passzoló szoknyákat tartja a szekrényében (legjobb esetben). Egy pulcsit hozzápasszítva, hidegben harisnyával bármikor bevethető outfit. Bevallom nekem ez a kedvenc vészmegoldásom. Szoknyás vagyok, és egy-két bolyhos harisnya bizony melegebb, mint egy farmer. Manapság bármilyen cipővel, csizmával, bakanccsal, magas sarkúval passzítható és a kabátjaink közül is felkaphatjuk hozzá akármelyiket. Szövet, bőr, farmer, mindegy, sőt akár több kabátot is rétegezhetünk.

szoknyapulcsi.jpg

Ballonkabát ruhával

Ez egy igazán egyszerű és nőies megoldás. A ruhában az a szép, hogy nem kell azon gondolkodnunk, hogyan passzítsuk össze az alsót a felsővel. Egy gond mínusz. Egy semleges színű ballonkabát pedig mindenhez illik. Harisnya, kendő vagy sál, és kész hölgyként indíthatjuk a napot. Szívem szerint folyton így járnék.

trenchdress.jpg

Farmering fekete nadrággal

Ha stílusos, de mégis kényelmes összeállítást akarunk, ezek a legmegfelelőbb választás. Lehet a nadrág elegáns, szakadt vagány, vagy dögös bőr, egy jól szabott farmering feldobja az összhatást.

denimblack.jpg

Garbó nadrággal

Ez a nadrág és kényelemkedvelők legegyszerűbb őszi/téli párosítása. Mivel nagyon egyszerű darabokat kell összerakni arra érdemes figyelni, hogy mind a nadrág, mind a garbó megfelelő méretű, minőségű és színben passzoló legyen. Egyszerűségéből fakadóan nagyon könnyű elrontani egy ilyen szettet.

garbonadrag.jpg

Blézer farmerrel

Ez a másik nagy kedvenc. Imádom a blézereket, és télen pulcsi helyett is felveszem őket a szövetkabát alá. Mindenkit öltöztet, mindenkinek jól áll, és egyszerűen instant elegancia. Akármilyen stílus mellé, bátran bevethető.

blaserjeans.jpg

Bevallom ihletet kaptam a rendrakáshoz, és az eddig fel nem használt, vagy ritkán hordott ruhadarabjaim outfitbe illesztéséhez. Közben pedig, átgondolom, mik is az alapruhatár darabjai.

Szép napot kívánok, Natulcien

 

 

Szólj hozzá

divat ősz test tél inspiráció öltözködés nadrág farmer blézer pulóver outfit gardróbrendezés trencskó rétegezés