2021. jún 27.

Képességeink kamatoztatása és a hidratálás 

írta: Natulcien.style
Képességeink kamatoztatása és a hidratálás 

Mester szint 

198384338_1051167122086280_1762204660785944220_n.jpg

Daniel Pink író a motiváció 3 típusát határozta meg. 

  1. Életösztön 
  2. Jutalmazás/büntetés 
  3. Belső motiváció 

Az első természetes, a második hosszútávon nem fenntartható, a cél tehát a harmadik elérése, megtalálása, fejlesztése.  

Akár gyermeknevelésről, akár önismeretről, akár vezetői kompetenciákról van szó, a belső motiváció elérése a legeredményesebb és legsikeresebb lehetőség. 

Pink is 3 tényezőre fekteti a hangsúlyt a belső motiváció elérésében, és a munka világára helyezi a hangsúlyt: 

  1. Mesterré válás: azaz folyamatos szakmai fejlődés 
  2. Autonómia: pozíciónk, ahol önálló döntéseket hozhatunk. 
  3. Értelmes cél: mellyel hozzájárulhatunk egy magasabb rendű célhoz. 

Gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző bejegyzésben taglalt  Adler és  Frankl hármasa, szóval nincs új a nap alatt. Én sem légből kapom ezeket az elméleteket, hanem Paul CH Donders könyvéből, melynek rezílienciafejésztési kísérlete lefedi az idei évemet, magamra ültetve az elméletet a gyakorlatban. 

Ez a verzió inkább azt a japán Ikigai halmazt erősíti, azaz hogyan lehet a munka világában megtalálni a belső harmóniánkat. Én alapvetően a hobbiban hiszek és nem abban, hogy az legyen a munkánk, amit szeretünk, de ezt mindenkinél egyéni elbíráslás alá esik, és a lehetőségeihez mérten alakul. 

Én azért nem szeretném a hobbimat, a tudatos szépségápolást munkaként végezni, mert akkor a teljesítménykényszer és a megélhetési stressz elvenné a spontaneitását és a szerelem faktort. Másnak viszont lehet opció az, ha megtalálja azt, ami veleszületett képessége, és kamatoztatni is tudja.  

Néha pont az evidencia faktor tántorít el minket a nagy dolgoktól. Hidratálás: elcsépelt téma, mindenki tudja hogyan kell, minek erről egy újabb cikket írni? Forgott a fejemben, aztán szembejött Teréz anya mondása: “Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel”. Én ezt teszem a hobbimmal, megélve és kamatoztatva a velem született és tanult, szerzett képességeim. Kis dolgot teszek, nagy szeretettel, ami összeáll majd egy teljes egésszé.  

Az arcápolásban sem lehet elfelejtkezni az alapokról: tisztítás, hidratálás, fényvédelem. Tudom, hogy a látványos és népszerű témák a kuriózumok, az aktív hatóanyagok, de mindennek az alapja a hétköznapi rutin és fent említett szentháromság. A folyamat élvezete, a mindennapi célok megtalálása sokkal fontosabb, mint egy az egyszeri nagy sikerek és a folyamatos újdonságok.  

Ezért is hoztam nyári hónapra egy méltatlanul elhanyagolt témát, mégpedig a hidratálást, az egyik kedvenc koreai márkámmal. Nyáron sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni hidratálásra, mint gondolnánk, ráadásul amúgy sincs most nagy tere a csillivilli aktívoknak, savaknak, hámlasztásnak, mivel az erős napsütés miatt ezeket most mellőzni érdemes. 

A rétegező rutinnal én először koreai arcápolási termékeknél találkoztam és rögtön beszippantott a hatékonyságuk, mint a termékeknek, mint a módszernek, ezért is hoztam most egy egymásra épülő hidratáló párost, de a Holika Holika márka Good Cera sorozata úgy, ahogy van tökéletes. 

Amit kiemelnék közülük az előző bejegyzésben már bemutatott ajakápolón kívül a tonik, az emulzió és a hidratálókrém. Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

Nézzük is meg sorra őket, rutinba illesztési sorrendben. 

199096184_311025320638357_5002573772571636462_n.jpg

Holika Holika Good Cera hidratáló és tápláló tonik ceramidokkal, 180 ml 7190 Ft. 

Senkit ne rettentsen el az ár, ez a kiszerelés hatalmas és rendkívül gazdaságos. Az összetevőlista tökéletes, és egy kiemelkedően jó hidratáló hatású tonikról beszélünk, aminek a neve félrevezető. Egy víznél kicsit sűrűbb, opálos folyadékról ez, amit arctisztítás utáni lépésként, én 3 pumpálásnyit használok, bemasszírozok a bőrömbe. 

Ezután jönnek a speciális bőrproblémáimra a szérumok, majd a: 

199969090_964703824314349_8347764270158880762_n.jpg

Holika Holika Good Cera nyugtató és hidratáló emulzió ceramidokkal, 130 ml 7750 Ft-ért. 

Erre is érvényes a gazdaságos kiszerelés megjegyzés. A csomagolás praktikus, szép, és kifejezetten kézreálló, ami még a hosszabbtávú strapát is jól bírja. A ceramidok, mint a teljes termékcsaládban segítik a bőr védőrétegének nedvesség egyensúlyának fenntartást. A termék mentes mesterséges színezéktől, szintetikus illatanyagtól és ásványi olajtól és petrolátumtól. 

A rutinomat pedig a márka hidratálójával zárom esténként: 

199361752_902549837268852_6766344634598303677_n.jpg

Holika Holika Good Cera hidratálókrém ceramidokkal, 60 ml, 12710 Ft-ért. 

Igen, ez egy viszonylag drága krém, cserébe kiemelkedően jó és károsanyagmentes, ami a 60 milis kiszerelésének köszönhetően sokáig jóbarátja a bőrünknek. Egy testes krém, ami annak ellenére jól beszívódik, nem hagy ragacsos réteget és eszméletlen puha bababőrt csinálom. A hidratálót csak este használom, de a másik két terméket reggel is.  

Ez a Good Cera sorozat tényleg kiemelkedő. Ritka, hogy egy márkának több terméke is példaérétkű, de ezzel a család biztosan nem okoz csalódást.  

A legegyszerűbb dolgok néha a legnagyszerűbbek, és az arcápolás is a folyamat élvezetéről, és az alapokról szól. Nem kell mesterré válnunk egy dologban sem, csak szeretettel végezni a kis dolgokat. 

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien. 

Szólj hozzá

ajánló reklám test trend pszichológia képesség tudatos vásárlás önismeret tudatosság hidratáló szérum tonik toner emulzió ajakápolás hidratáló krém szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom ceramidok tudatos arcápolás tudatos szépségápolás tudatos testápolás rezíliencia rezílienciafejlesztés