2021. aug 29.

Egészséges életmód és a táplálkozás 

írta: Natulcien.style
Egészséges életmód és a táplálkozás 

209593630_165446538967198_6650549293588465161_n.jpg

Ez a hónap másik nehéz témája a sport mellett, ugyanis az étkezésben mutatott önfegyelem sem erősségem, ami viszont 40 felé haladva igencsak megbosszulja magát. A rezíliencia témakörben az önfegyelem, egy fejlesztést igénylő kompetenciám, amit igyekszem a lehető leghasznosabb módon gyakorolni.   

Amikor szembesül vele az ember, hogy már nem ehet bármit büntetlenül az egy nagyon kellemetlen felismerés. Vagy így, vagy úgy, akármilyen tünetekkel: hízás, bőrproblémák, puffadás, gyomorgondok, IR, PCO stb. sokáig lehetne sorolni a kellemetlen tüneteket és betegségeket, szindrómákat, a lényeg, hogy a megoldások között ott szerepel az életmódváltás.  

Számomra a legutóbbi váltás, egy nagy kivizsgálás keretein belüli, ételi ételintolerancia vizsgálattal együtt érkezett. Nem bírom megemészteni a tejtermékeket és a tojást, valamint később derült ki, hogy a szervezetem már nem tolerálja a kávét sem. 

A tejet még viszonylag könnyen lehet pótolni növényi eredetű termékekkel, de a tejtermékek bizony hiányoznak. A tojás pedig szinte mindenben jelen van. Nem kis fejfájást okoz tehát az átállás, és egy újfajta életmód kialakítása. A kávéról való leszokás pedig egy olyan friss élmény, amiben még nem sikerült leküzdeni a megvonás mellékhatásait sem, mint a folyamatos fejfájás (nem csak átvitt értelemben) és álmosság. 

Az étrendre való odafigyelés, valamint az új alapanyagok, ételek, felkutatása nem egyszerű feladat, és nem megy egyik napról a másikra. Nem is terveztem drasztikus megvonást, de a szerveztem által legkevésbé tolerált tejet és tojást rögtön elhagytam. A finomhangolás még folyamatban, és sok időt fog igénybe venni az alkalmazkodás, valamint sok-sok utána olvasásra és önképzésre is szükségem lesz, de a pozitív hatásokat már most tapasztalom, ami megerősít abban, hogy ki kell tartanom, edzenem kell az önfegyelmem, és képezni magam, mint egy jó rezíliens személyiség, egy jobb életminőség reményében. 

Mivel nem vagyok sem orvos, sem dietetikus, sem étkezési tanácsadó, sokkal több idő- és energia még felszedem a szükséges tudást, és még azt is, nekem és a szervezetemnek személyesen mi válik be, és működik az étkezésben.  

Személyes tapasztalatom, hogy egyéni kezelési módot igényel minden ember saját étkezi gondja, amihez a legjobb professzionális segítséget igénybe venni, de kiemelkedően fontos az is, hogy megfelelően tudjunk figyelni szervezetünk jelzéseire.  

Ugyanez igaz a bőrápolásra is.  

Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

A kollagén egy mostanában felkapott, és sok mítosz által övezett összetevő, amit mind külsőleg, mind belsőleg lehet fogyasztani. Egyeztettem orvos ismerősökkel, és mindenki azt mondta, hogy belsőleg a kollagén egyértelműen hasznos ízületi és porcvédő, amit reumatológusok erőszeretettel használnak, viszont a bőrre gyakorolt hatásáról sem külsőleg, sem belsőleg nem találtam egyértelmű álláspontot. A személyes véleményem viszont, hogy ártani biztosan nem árt, és a kollagén tartalmú arcápolási készítmények nekem hosszútávon beváltak. Két régi kedvencemet hoztam most bemutatni, a Mizon Intensive Firming Solution Collagen Power feszesítő krémet a ráncok ellen, és a Mizon Original Skin Energy Collagen 100 bőr szérumot.  

Azt leszámítva, hogy ez az egész termékcsalád gyönyörű, az összetevőlistájuk hibátlan. 

befunky-collage.jpg

A szérumot én esti rutinban használom a célirányos aktív összetevők, és az esti hidratálóm előtt. Vízszerű, áttetsző, enyhén gélszerű, kicsit ragacsos formula, ami selymes érzetet hagy a bőrön, és hidratálóval kell lezárni. A 30 milis szérum 11900 Ft-ért most akciós a webáruházban.  

befunky-collage2.jpg

A hidratálókrém, egy reggel-este is alkalmazható testes, rendkívüli hidratáló képességekkel bíró, de mégis könnyed állagú és gyorsan beszívódó kicsit halvány tejeskávé színű krém. Én jelenleg reggel és este is ezt használom és szuperül együttműködik minden más szérummal és fényvédővel, mind a reggeli, mind az esti rutinomban. A kiszerelése 50 ml 7340 Ft-ért pedig tökéletes ezen az áron.     

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien. 

Ui.: Neked rendben van az étkezésed?  

Szólj hozzá

ajánló reklám test arcápolás webshop tudatos vásárlás étkezés webáruház tud kollagén hidratáló szérum arckrém hidratáló krém PCO IR ételintolerancia szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom koreai arcápolás tudatos arcápolás tudatos szépségápolás rezíliencia rezílienciafejlesztés