2016. aug 30.

Önismeret alapú stílustanácsadás

írta: Natulcien.style
Önismeret alapú stílustanácsadás

Többen kérdeztétek, pontosan mit is jelent az önismeret alapú stílustanácsadás, és a grafostylist kifejezés. Felmerült az is, mit tud nyújtani az érdeklődőknek, ezért hát készítettem egy kis összefoglalót.

Sokakban megérik a vágy a változásra, mind külső, mind lelki szinten. Ennek mindig van valamilyen kiváltó oka. Sokszor nem is tudatos, csak megjelenik a vágy arra, hogy fejlődjünk, átalakuljunk. Olyakor a szervezetünk üzen, olyakor az élet adja a kényszerhelyzetet.

Ennek is, mint minden folyamatnak az egyik legnehezebb része az indulás. Annyi lehetőség áll előttünk, hogy pont ez az, ami elcsépelten felgyorsult világunkban, a megszokott lustaság kényelmes pocsolyájába húz minket. A grafológiai személyiségrajz készítése egy olyan könnyen elérhető, diszkrét önismereti módszer, ami nagyon jó kiindulópont lehet. Segít feltárni a problémák jellegét, és egyben arra is rámutat, személyiségünknek milyen irányban legegyszerűbb a változás. Vagy visszaigazol, hogy jó úton haladunk, vagy segít kitalálni, merre induljunk tovább.

A változás mindig a test, a szellem és a lélek egységében értendő. Éljen a holisztikus gondolkodásmód. Én is ezt a vonalat képviselem, mert szerintem így lehet teljes a végeredmény.

Nézzük a test változását. A megfelelő ruha kiválasztása, ami passzol a személyiségünkhöz nem az aktuális divathóbortok miatt nehéz, hanem mert sokszor nem ismerjük magunkat, milyenek is vagyunk. Gyakorlatilag ez a változás legegyszerűbben orvosolható része. Egy kis gardróbrendezés, egy közös bevásárló körút, személyre szóló stílustanácsadás, könnyen kivitelezhető. Hamarosan végzős stylistként, ebben tudok segíteni.

A szellem változása már kicsit bonyolultabb, hiszen az egónk, a tudatunk védi magát. Bizonyos problémákhoz szakértők kellenek. Dietetikus, személyi edző, szakklinika által nyújtott orvosi segítség. Kevésbé súlyos helyzetben elég egy ötlet, egy hobbi, egy jó program, vagy valamilyen társas rendezvény, hogy szellemünk felfrissüljön, és új impulzusok által segítse munkánkat a változásban.

A lélek változása ellenben a legkeményebb dió. Sokféle terápiás módszert próbáltam én magam is, de nem mindenkinek való az egyik, vagy a másik. Vannak személyiségek, akiknek a sokkterápia gyors és hatékony, másokat lágyan és empatikusan érdemes az általuk választott úton terelgetni.

A grafológia ebben tud segíteni, az út kiválasztásában. Az oldalon az általam próbált, és ajánlani is mert terápiás módszereket, szakembereket, intézményeket mutatom be egy-egy posztban, blog bejegyzésben, a szellem és a lélek változásáért. A testet pedig a divat irányából kényeztetem. Megmutatom az aktuális trendeket, divatirányzatokat, és azokat az inspirációs ötleteket, amik hozzásegíthetnek ahhoz, hogy harmonikus belsőnk a külsőségekben is megjelenjen.

Tisztelettel: Natulcien

Szólj hozzá

önismeret grafológia stylist grafostylist önismeretalapú stílustanácsadás