2021. nov 21.

Egészséges kapcsolat másokkal 

írta: Natulcien.style
Egészséges kapcsolat másokkal 

256409958_590095315653029_5974859721297338217_n.jpg

Donders 7. rezílienciafaktorának egyik alappillére, hogy egészséges kapcsolatok kialakításához másokkal jó kommunikáció kell. Barátkozni azonban nem is olyan egyszerű, a kommunikáció pedig egyébként is gyenge lábakon áll az emberek 90 %-nál. Ehhez ad támogatást a Rezíliencia című könyv, mégpedig 3 tényezőre helyezve a hangsúlyt:  

  1. Bizalom 
  2. Tisztelet 
  3. Hasznosság  

A bizalom alapja itt, visszautalva legutóbbi cikkemre, az önbizalom. Azaz míg magunkban nem bízunk, hogyan várjuk el másoktól, hogy bízzanak bennünk? A rezílienciafejlesztés egyik alapköve egyébként is az önbizalomfejlesztés, így a barátkozás is egy szuper lehetőség a fejlődésre.  

Nézzünk meg azonban pár gyakorlati bizalomépítő tényezőt a másokkal való kommunikációban: 

-diszkréció; 

-kölcsönösség; 

-nyitottság. 

Ugyanez vonatkozik a tiszteletre is. Tisztelnünk kell saját magunkat, hogy mások tiszteljenek és ehhez erős határok kellenek, melyeket tartunk és betartatunk. 

Mutatok pár tippet a másik tiszteletén alapuló kommunikációra: 

-tanulni akarás a másiktól; 

-érdeklődő kérdésfelvetés; 

-legyük jelen teljesen; 

-udvariasság. 

A kommunikáció hasznossága másokkal pedig egy alapszükséglet, ami a közös érdeklődési körön alapszik. Olyanokkal szeretünk beszélgetni és kapcsolatot ápolni, akiktől hasznos információkat, tudást szerezhetünk, és akik hozzánk tesznek, támogatnak, akik mellett fejlődhetünk és jó hatással vannak ránk.  

Hogyan kapcsolódik ez az online marketinghez? A hatékony és jó kommunikáció mindenkinek fontos. A márkáknak is, hiszen a vásárlásunk szavazat és manapság már a cégek is tapasztalják, hogy az egyre tudatosabb generációknak már nem üres reklámszlogenek kellenek, be nem váltott ígéretekkel, hanem értékteremtő közösség.  

Ebben a bejegyzésemben egy olyan márkát hoztam, akit szerintem érdemes támogatni a pénzünkkel. De hogyan járhatunk után annak, kik azok, akik megfelelnek elvárásainknak, igényeinknek, elveinknek és hogyan ellenőrizhetjük őket?  

Hoztam pár olyan független oldalt, akik különböző szempontok alapján rangsorolják a márkákat.  

Good shopping guide 

Shop ethical 

Ethical Elephant 

Good on you 

Ezek az oldalak mind fenntarthatósági, és etikus szempontok alapján értékelik a cégeket, hogy mi is könnyebben utána tudjunk járni annak, kiket támogatunk ezáltal a keresetünkkel.  

Az én választásom egy sminkmárkára esett, mert abban a kategóriában kifejezetten nehéz olyat találni, aki megfelel az etikus és fenntartható elvárásoknak. A lengyel Inglot márka egy “B” besorolású cég (Az “A” besorolás a legjobb és legkívánatosabb). Kegyetlenségmentes, vegán barát márka, akik termékeik 95 %-át saját lengyel bázisukban készítik, illetve Európán belül. Kínálnak fenntartható alternatívákat, mint az utántölthető termékek, és az egyetlen bizonyított bűnük a mica bányászat, ami sajnos minden sminkmárka nélkülözhetetlen alapanyaga.   

A márkától két olyan terméket mutatok be, melyek kifejezetten hasznosak, de kevésbé felkapottak.  

Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

256523332_1220989731720972_4400875369430409516_n.jpg

A szemöldök formázás és a szemöldök maga még mindig egy méltatlanul elhanyagolt terület pedig a tekintet és a szem meghatározó kiegészítője. Ezzel az Inglot Brow Shaping szemöldökzselével az olyan kifejezetten erős szemöldök szőrzetet is kordában lehet tartani, mint az enyém. A kis kefe kifejezetten kézreálló és praktikus. A zselé maga pedig áttetsző. 

256324072_1303094103453008_5887382946026992143_n.jpg

A másik eszméletlen praktikus és hiánypótló darabja a márkának az Inglot Duraline pigment fixáló primer, ami egy olyan folyadék, amit szemfesték alapként az életteli színekért is használhatunk, de feljavítja, hígítja, megmenti, megkopott, beszáradt és kiszáradt sminktermékeinket, legyen az vagy szempillaspirál, vagy korrektor, vagy akár krémes szemhéjfesték. A kiszerelés gyakorlatias és tökéletesen cseppentve adagolható. Egy univerzális kis csodaszer, ami megkönnyíti a hétköznapokat és megmenti a féltett, ritkán használt darabokat, és a leggagyibb szemfestéket is használhatóvá varázsolja. 

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien. 

Ui.: Te tudod kiket támogatsz a pénzeddel?  

Szólj hozzá

reklám test inspiráció pszichológia webshop tudatos vásárlás tudatosság webáruház fenntarthatóság szponzorált tartalom szemöldökformázás notino.hu támogatott tartalom tudatos sminkelés tudatos szépségápolás rezíliencia rezílienciafejlesztés etikus vásálás Duarline etikus márka