2020. okt 29.

Testápolás  

írta: Natulcien.style
Testápolás  

Egy újabb vallomással kell kezdenem ezt a bejegyzést is. Úgy látszik ez a hónap a nehéz témák és élethelyzetek időszaka. Már említettem az epilálás utálatom, de van egy másik terület, ami ehhez kapcsolódik és nagyon-nagyon elhanyagolom, mégpedig az a testápolás. Alapvetően arcápolás megszállott vagyok és imádom a krémeket és a kísérletezést és a bőröm is szereti a változatosságot, de a bőrfelületem 94%-val már szinte egyáltalán nem foglalkozom, leszámítva a zuhanyt, amiben elértem azt a hatalmas fejlődést, hogy nem használok SLS tartalmú készítményeket, amik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy nem szárad ki a bőröm, és még annyira sem kell a testápolással foglalkoznom, mint előtte. Értsd: legalább zuhany után bekrémeztem magam ezelőtt. Nos, azóta semmit nem foglalkoztam a testápolással, mivel a nyár is beköszöntött és az önbarnító sem volt téma, azt hiszem itt az ideje egy testápolási nagy-generálnak. 

Na, és hogy kapcsolódik ez az epiláláshoz? Az epilálással kapcsolatos kellemetlenségek (benőtt szőrtüsző), irritációk (pirosság) könnyebben orvosolhatóak, ha kicsit jobban odafigyelünk a bőrünkre, ami, mint már sokszor említettem, és mégsem tartom magam eléggé hozzá: a testünk egyik legméltatlanabbul elhanyagolt szerve. Ez a legnagyobb szervünk és a legelső védőréteg a külvilág kórokozói és a létfontosságú szerveink, testünk között. Sokkal jobban oda kellene rá figyelni, főleg egy ilyen pandémiás időszakban. Tudom, hogy ez mostanában minden bejegyzésemben előkerül, de bizony ebben élünk és a helyzet határozza meg a mindennapjaink. A sok kézmosás, és fertőtlenítés miatt szerintem nincs is olyan ember ma a világon, aki nem küzd ekcémával, vagy ekcémaszerű tünetekkel, bőrszárassággal.      

Ezen bejegyzéssel tehát ünnepélyesen megfogadom, hogy sokkal jobban oda fogok figyelni a testápolásra ezentúl, és nem csak az arcápolásra szánok időt. Az idő pedig itt a fő szempont. Így is egy órával előbb kelek, hogy legyen egy kis nyugis időszakom az arcápolásra és sminkelni, de hogy az estékbe is becsempésszek plusz 5-10 percet, az már komolyabb logisztikát igényel. Ugyanígy a havi egy epilálás. No de hogy ne szaladjak annyira előre a fogadalmakban, nézzük meg mi mindent tehetünk a bőrünkért legalább havonta egyszer, az esedékes epilálás után vagy előtt, és úgy általánosságban. 

Radírozás: a testradírozásról, már meséltem az önbarnítós bejegyzésben, de nem csak arra jó, hogy szebben mutasson a barnaság, hanem abban is segít, hogy ne nőjenek be a szőrtüszők epilálás után, ha valaki hajlamos erre. Érdemes epilálás után várni egy napot a testradírozással, hogy ne az irritált bőrfelületet egrecíroztassuk tovább. Az is lehet megoldás, hogy epilálás előtt egy nappal távolítjuk el az elhalt hámsejteket.    

Hámlasztás: testradír helyett kémiai vegyületeket is használhatunk a testünk akármelyik bőrfelületén, nem csak az arc privilégiuma ez. Hogy kinek melyik verzió, termék és árfekvés válik be, az már megint egy egyéni döntési kérdés, és szintén volt téma a blogon.  

Tisztítás: a fent említett elhalt hámsejtek eltakarítása után a második dolog, amit tehetünk a bőrünk ápolásáért az a megfelelő tisztálkodószerek megválasztása, de erről is meséltem már az írásaim között.  

Hidratálás: ez a harmadik dolog, ami viszont még újdonság ezen a felületen, mégpedig a testápoló kérdése. Annak ellenére, hogy ez a legegyszerűbben megoldható és legtöbb terméket magába foglaló témakör, nekem valahogy sosem került a "TO DO" listám első helyeire. Bevallom kicsit várom a téli önbarnítós időszakot, mert akkor legalább a heti egy testradír és önbarnítós testápolózás bekerül a rutinomba. A hiúság nagy úr kérem szépen, és a napfény hiány is.    

Ha valaki extra ápolásra vágyik, pedig bevethet még egyéb tápláló összetevőket is a testápoló mellett, mégpedig tápláló olajszérumok, hidegen sajtolt olajok formájában, de ez a téma is megér egy külön bejegyzést. 

Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

Én arra jutottam, a testápolóm kiválasztásánál is megmaradok az arcápolásnál már bevált elveimnél, tehát nem terhelem a bőröm felesleges összetevőkkel, és potenciális irritáló anyagokkal. Nos így már sokkal könnyebb volt választásom, mert nagyon sok termék kapásból kiesett, és bevallom nekem mindig kicsit két irányba húz a szívem, az egyik a koreai minimalista INCI csodák világa, a másik a kis manufaktúrás magyar vállalkozások támogatása.  

Ebben a bejegyzésben egy koreai márka testápolóját szeretném bemutatni neked, mégpedig a Holika Holika Aloe 97% testápoló tejet, ami kategóriájában egy drága termék: 240 ml 5950 Ft-ba kerül. Ha azt nézzük lehet ugyanekkora kiszerelést 780 Ft-ért is venni akkor igen csak drága. Sokszor kapok olyan visszajelzést, hogy borsos árú termékekről mesélek. Megjegyzem, vannak azért kivétek, pl. egy CeraVe szerintem árban is igen gazdaságos, de azért, amit nem szabad elfelejteni, hogy a termék árát onnan kell számolni, hogy beválik-e. Ha 7 db. olcsó krémmel befürdünk és még a bőrünket is irritálja, akkor sokkal rosszabbul jövünk ki, mintha elsőre megvettünk volna egy tuti jó krémet. Természetesen olcsó kategóriában is vannak kincsek, lsd. CeraVe, és méreg drágán is borzalmasak, de ehhez a tanulási  tapasztalási folyamathoz megint kell az összetevőlista elemzés és a bőrünk ismerete, valamint ki is kell próbálni a krémet, mert nincs egy termék mind felett. Nincs olyan, hogy egy krém mindenkinek beválik. Szóval, ha sem a “drágát veszek mert az tuti jó”, sem a “próbálgassunk hátha jó lesz”, nem célravezető, akkor a megoldás a tudatosság és az önismeret. A tudatos szépségápolás és saját bőrünk megismerése. Én ezt érzem küldetésemnek, és ezt tervezem majd átadni a kislányomnak is.   

122960099_657539561598820_2289359943612428146_n.jpg

No, de nézzük ezt az újabb koreai érdekességet!

Ez a testápoló pont nem egy minimalista darab, ami az összetevőit illeti, 50 db-ból áll ugyanis. Világért sem szeretnék senkit azzal untatni, hogy megmutatom és elmagyarázom mind az 50-et, inkább összefoglalom mi a lényeg. 

A fő összetevők benne az antioxidánsok, köztük az egyik kedvencem az ázsiai gázló. A bőröm imádja ezt az összetevőt, igazából ezért is választottam ezt a terméket. Ha már egyébként tudatos test- és arcápolásnál tartunk, ha valamilyen összetevőt észleltünk, hogy nagyon szeret vagy épp nem szeret a bőrünk, akkor érdemes olyan termékeket keresni és vagy kerülni, melyek tartalmazzák azt a hozzávalót. 

Ez a testápoló parabén-, szulfát-, szilikon-, és alkoholmentes, de tartalmaz illóolajat, ami sokaknál allergizálhat. Én ismerem a bőröm és tudom, hogy nem lesz gondja vele, illetve hogy sokkal jobban szereti az ázsiai gázlót, mint amennyire problematikus egy illóolaj.  

Azt vettem észre a bőrömön, és alapból a szervezetem működésében is, hogy rendkívülimód szereti a változatosságot, azaz sosem használok egy terméket olyan sokáig huzamosan, hogy kiüssön egy összetevő. A visszatérő kedvenceim között is van egy-egy újabb kíváncsiságból fakadó újdonság, így a bőröm mindig jut egy kis “levegő vételhez”.  

Összefoglalva ez nem egy minimalista koreai termék, de hozza a megszokott színvonalat és egy nagyon stílusos újdonság lehet a fürdőszobánkban.  

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien 

Szólj hozzá

reklám test webshop tudatosság webáruház hidratáló testápolás hámlasztás testradír epilátor hidratáló krém szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom koreai arcápolás tudatos arcápolás tudatos szépségápolás tudatos testápolás holika holika koreai testápolás