2020. feb 16.

CeraVe hidratáló

írta: Natulcien.style
CeraVe hidratáló

Az amerikai CeraVe márka nagy kedvencem, és már meséltem a hidratáló arctisztítójukról, de itt van ám kérem szépen a hidratáló krémjük is: a CeraVe Moisturizers. Nem szoktam külön-külön elemezni egy márka több termékét, de ez a két cucc, a hidratáló lemosó, és a hidratáló krém megérnek egy-egy külön misét. Megjegyzem a szemkrémjüket nem rég kezdtem el használni és eddig nagyon elégedett vagyok vele.

cerave.jpg

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült.

Az a különleges ebben a hidratálóban, hogy önmagában is tökéletesen működik, de nagyszerű alaprém, ha ki szeretnénk keverni magunknak valamilyen saját igényünkre szabott krémet.

Nem kell ám ehhez nagy előképzettség, mivel nem ördöngösség, elmesélem én hogyan szoktam. A majdnem legnagyobb kiszerelést vásárolom a krémből, mert az a leggazdaságosabb számomra. Vettem utazó kiszerelésű krémes tégelyeket, nyomosakat (minimális kínai kategóriájú költség), amikbe áttöltöm a krémet. Gyógyszertárban is kapható hatalmas injekciós tűvel töltöm át, ha kicsi a lyuk a tégelyen, de általában sima spatulával is át tudom rakni a terméket. Többféle krémet keverek ki ilyenkor magamnak, reggel pl.más kell, mint estére a bőröm számára, de külön szemkrémet és testápolót is szoktam magamnak csinálni. Mindegyik krémet a számomra megfelelő típusú műanyag tégelybe rakom, és hozzákeverem a kiszemelt dúsító alapanyagokat. Egy fa rózsapálcával keverem el a tégelyben. Minden szükséges eszköz filléres tétel, könnyen fertőtleníthető és újrahasznosítható.

Írom is a recepteket:

Nappali hidratáló:

CeraVe krém 20 ml, szkvalán 30 csepp, csipkebogyó olaj 10 csepp

Ez egy könnyedebb állagú nappali krém, ami szuperül hidratál, főleg a téli hidegben. A szkvalán nagyon könnyed olaj, szinte vízszerű, ez hígítja a textúrát.

Esti hidratáló:

Cerave krém 20 ml, csipkebogyó olaj 30 csepp, argán olaj 30 csepp

Egy testesebb ápoló olajokkal teli krém lesz belőle, amit kifejezetten száraz bőrre ajánlok.

Szemkrém:

CeraVe krém 10 ml, koffein 10 csepp, marula olaj 10 csepp

A koffein elhagyható, mert csak a puffadáson segít, a sötét karikákon nem. Arra marad a korrektor. A marula viszont nagyon jól hidratál.

Testápoló:

Cerave krém 100 ml, tökmag olaj vagy avokádó vagy ligetszépe stb.

Igazából sorolhatnám a hidegen sajtolt olajakat, de felesleges. Mindegyik jó testápolónak is, én speciel sminklemosás első lépésre is ezeket használom.

Tagadni sem tudnám, de én hatalmas olaj kedvelő vagyok. A száraz bőröm imádja ezeket az termékeket. Interneten nagyon jó összefoglalókat találni arra vonatkozóan melyik olaj mire jó, szóval a fenti receptek csak bátorságadóak és iránymutatóak. Nyugodtan lehet változtatni, kísérletezni velük. Az alapkrém tökéletes eddig minden olajjal, amivel próbáltam és nagyon kellemes kis krémeket lehet kikeverni belőle.

dsc_7243.JPG

Na de nézzük meg miért annyira jó ez a CeraVe krém, és miért állja meg a helyét magában arc és testápolóként is.

Jöjjön az összetevőlista:

Water: víz

Glycerin: Glicerin azaz vízmegkötő anyag, ami állati és növényi zsírokban, és a mi bőrünkben is megtalálható.

Ceterayl Alcohol és Cetyl Alcohol: zsíralkoholok keverékei, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre. Ezek a jó alkoholok.

Caprylic / Capric Triglyceride: Kókuszolaj származék, ami sűrít, és segít, hogy a termék könnyen beszívódjon a bőrbe.

Petrolatum: Vazelin, aminek azért rossz a híre, mert kőolajszármazék, de nincs tudományos bizonyíték káros mivoltára, sőt! Az egyik legjobb hidratáló, nem komedogén, és ritka a rá adott allergiás reakció. 

Dimethicone: Egy szilikon alapú polimer, amitől a krém könnyebben kenhető és selymes érzetű lesz. Megakadályozza a krém habzását, és kitölti a finom ráncokat. EWG kockázata közepes, 3-as. Az EWG 0-10-ig terjedő skálán értékel. A 10-es a legkockázatosabb érték. Az EWG egy non-profit szervezet, amiről ha érdekel, itt olvashatsz bővebben angolul: ewg.org/skindeep.  

Phenoxyethanol: A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt tartósítószer, mivel az egyik legkevésbé irritáló.

Behentrimonium Methosoulfate: egy ammóniumvegyület, ami csúszós érzetet biztosít a termék használata során. Még nincs sok adat a hatására vonatkozóan, ezért érdemes fenntartással fogadni, ha valakinek allergiás reakciót okozna, de ennek elég minimális az esélye. Maximum néhány embert érinthet ez a fajta allergia, és ez is csak a hasonló kvaternervegyületekre vonatkoztatott következtetések alapján feltételezhető. Az ammóniumszármazék mivolta miatt 4-es az EWG kockázata. 

Potassium Phosphate: PH érték szabályzó szerepet tölt be, és a rendes neve: kálium-dihidrogén-foszfát.

Ethylhexyglycerin: tartósítószerként is funkcionáló bőrjavító anyag.

Sodium Lauroyl Lactylate: Ez az összetevő egy hidratáló habképzős anyag, a tejsav nátrium sója.

Disodium EDTA: Stabilizáló segédanyag, hogy a krém megőrizze állagát.

Dipotassium Phosphate: szervetlen só, EWG kockázata 1. Korrózió gátló, és PH szabályzó anyag.

Ceramide NP, AP és EOP: ceramidok, amik a bőr természetes védőrétegéért felelnek.

Phytosphingsoine: lipidféle a bőr legfelső rétegében található meg. Fontos szerepe van a bőr anti-mikrobiális védelmében, valamint fontos gyulladásellenes funkciója is van. Hatásos összetevő pattanások ellen is.

Cholesterol: A zsírsavak és keramidok mellett a koleszterol a bőr természetes védőrétegének fő összetevője, mely a védőréteg mintegy 20%-t teszi ki. A bőrön alkalmazva segíti a bőr normál működését, bőrpuhító (emollient), vízmegkötő, stabilizáló és emulgeálószer.

Xantam Gum: cukor és szőlőcukor erjesztésével előállított sűrítőanyag.

Carbomer: szintén sűrítőanyag, ami géles állag előállításához kell.

Sodium Hyaluronate: a hialuronsav só formája, mely képes vizet szívni a bőrbe, telítődést okozva, mellyel csökkennek a ráncok.

Tocopherol: Az E vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Az egyik legjobb antioxidáns. Segít a bőr védőrétegének fenntartásában.

dsc_7239.JPG

A krémnek tehát egy kivételével minden összetevője alacsony kockázatú. Én évek óta használom és csak pozitív tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Általában ezt szoktam ajánlani olcsó és jó krém kategóriában. Írom is az árakat, és a kiszereléseket:

50 g / 2080 Ft azaz 41,6 Ft gramm ár;

177 g / 3590 Ft azaz 20,28 Ft gramm ár;

340 g / 5290 Ft azaz 15,5 Ft gramm ár;

454 g / 6590 Ft. 14,5 Ft gramm ár.

Összehasonlításképp egy középkategóriás 50 ml-es drogériás krémnek 66 Ft-os milliliter ára van, és tele van káros anyaggal, minimális hatóanyag tartalom mellett, szóval a CeraVe ajánlata szerintem verhetetlen.

Neked mi a véleményed? Kevernél magadnak krémet otthon?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien.

Szólj hozzá

ajánló reklám test arcápolás webshop tudatos vásárlás webáruház hidratáló testápolás inci arckrém hidratáló krém szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom tudatos arcápolás inci elemzés tudatos szépségápolás