2019. okt 24.

Női télikabát mustra

írta: Natulcien.style
Női télikabát mustra

Én vagyok a fázós vészmadár, aki figyelmeztet, hogy vészesen közeledik egy didergős időszak, a csípős reggelek és a latyakos szürke délutánok egyhangúsága, ami az öltözködésben sem hoz túl sok változatosságot. A télikabátok nem arról híresek, hogy nagy teret engednek a divatozásnak, sokkal inkább a praktikumról, a kényelemről, és a melegről vagy éppen annak hiányáról.

Ha már unjuk a tavalyit, vagy épp kinőttük, kifogytuk, akár ha szétment, megkopott, egy új kabát vásárlása mindig nagyobb átgondolást igényel, mivel nem cserélgethetjük úgy, mint egy egyszerű, mezei farmert. Egy megváltozott élethelyzet is indokolhatja egy új darab beszerzését, de a lényeg, hogy nem kell minden szezonban új télikabátot venni.

Egy télikabát sokszor évekig kitart, vagy legalábbis napi szinten hordjuk, így rendkívül fontos, hogy megfeleljen az élethelyzetünknek, a stílusunknak, a hőmérsékletünknek és természetesen a pénztárcánknak is. A tudatos vásárlói magatartás arról szól, hogy átgondoljuk, milyen termékre van szükségünk, hogy aztán a lehető leghosszabb ideig ki tudjon minket szolgálni.  

Hoztam pár példát az éppen aktuális trendekről mindenféle stílusban, mert mióta kisgyerekem van megváltozott a véleményem a télikabát igényemről. Tudom, hogy sokszor az ember nem olyan kabátot vesz, amilyet szeretne, hanem amilyet talál, és amire futja. Ha időben meg van a fejünkben viszont a pontos termék, akkor már nyitottabb szemmel járhatunk a világban, és jó előre keresgélve, nagyobb eséllyel találjuk meg az igazit vagy a legjobban megfelelőt. Bikinit is télen kell venni, sokkal gazdaságosabb.  

A sportos túra kabátot az igazán fázósaknak ajánlom, akiknek fontosabb a kényelem és a meleg, mint a kinézet, én most egy ilyet szereztem be. Ezek a darabok az igazi tundra amazonoknak valók, akik még egy hajnali 6 órás munkába, vagy iskolába menetelt is minimum egy Déli-sark expedíció fájdalmával élnek meg. Víz és szélállóak, melegek, könnyűek, de nem mellesleg még csinosak is ezek a kabátok.  

sport.jpg

A sportos túra egy városiasabb verziója azoknak a hölgyeknek, akiknek már jobban számít a kinézet, de simán lefutják a 4-es 6-ost, vagy egy nyuszi-motoros 2 évest, ha úgy alakul.

varosi.jpg

A zsebes parka egy külön stílus, imádnivaló, és aki nagy rajongó, annak minden színben szüksége lenne rá a szekrényébe, és naponta többször is képes lenne váltogatni.

parka_1.jpg

Tavaly volt hatalmas divat plüss macinak öltözni, de idén sem fog minket senki megkövezni, ha meglátnak Teddy kabátban. Maximum azon lehet csodálkozni, vajon miért dörgölőznek olyan sokan a pihe-puha kabátunkhoz a buszmegállóban várakozva. 

tedi.jpg

A műszőrmét valaki vagy szereti, vagy utálja, vagy szeretné, csak nem tudja hordani. Ritka a jól eltalált stílus és személyiség találkozás, de aki megtalálta az imádja. Itt a lehetőség próbálkozni.

szor.jpg

A kockás és a szövet sosem megy ki a divatból. Az ár pedig a didergés. Van az a kor és az a pozíció, amikor megéri. Egy ilyen darab örök és megtérülő befektetés.

kockas_1.jpg

A szövet kabát klasszikus színekben szintén egy örökzöld, mindenkinek kell, hogy legyen egy-egy alkalomra, átmeneti időre egy ilyen a gardróbjában. 

szovet_1.jpg

Aki egyszer tapasztalta milyen egy gyapjú kabát, annak nem kell magyarázni az előnyeit. Ezek a gyapjú tartalmú szépségek ráadásul csodásan néznek ki.  

gyapju.jpg

Aki pedig az értelmezhetetlen, de divatos vonalon gondolkodik, ne aggódjon, ő is fog találni kedvére való darabot.

pufi.jpg

Te tudod, neked milyen télikabátra van szükséged?

Üdv: Natulcien

Képek forrása: pinterest gyűjtés, a montázsokat magam készítettem. 

Szólj hozzá

divat test tél inspiráció tudatos vásárlás öltözködés télikabát szövetkabát teddy szőrme minimalista gyapjú divattrend parka neutrális camel coat