2019. okt 08.

Alumíniummentes dezodor

írta: Natulcien.style
Alumíniummentes dezodor

A tudatos szépségápolásnak több mélysége van. Valaki kezdetben csak azt próbálja meg elkerülni, ami számára már tapasztalati úton, bizonyítottan káros. Egy olyan összetevőt, amire tudja, hogy allergiás, például valamilyen illatanyagot. De lehet, hogy egy konkrét márkát, amivel már többször pórul járt. Más előrelátóan inkább kerül minden olyan összetevőt, ami potenciális problémaforrás lehet: alkohol, parfüm, parabének, illóolajok, SLS. Megint más konkrét elvrendszer miatt kerüli az olyan márkákat, amik mondjuk, állatkísérleteket végeznek.

Ez a téma pont olyan, mint az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás. Mindenki saját lelkiismerete és kényelme szerint dönt, milyen mélységben és milyen elvrendszer alapján illeszti be az életébe.

Mint minden váltásra, változásra, erre a területre is igaz, hogy könnyebb apránként, a hozzánk legjobban passzoló változtatással kezdeni. Így lesz sikerélmény, és marad kedv a további kísérletezésre is.

Számomra az egyik legkönnyebben beilleszthető változás, az alumíniummentes dezodorra való átállás volt az alumíniumos helyett. Sokaknak ez egy nehéz lemondás, mert a leghatékonyabb izzadsággátlók tényleg az alumíniumosok, pont ezen összetevő miatt. Én szerencsére nem vagyok annyira izzadós, így azért könnyebb lemondani a teljes komfortot adó szárazságérzésről, hogy nem okoz különösebb kellemetlenséget a testszag és a nedvesség.

Eddig sem győzködtem senkit sem divat, sem gyereknevelés, sem pszichológiai témában. Tisztelek annyira mindenkit, hogy elfogadom a döntését arról, hogyan él. Ráadásul nem is szeretnék senkit sem megmenteni, szóval az alumínium kontra alumíniummentes vitába sem szeretnék beszállni. Nem vagyok orvos, kémikus, bőrgyógyász, kozmetikus, biológus, és nem is szeretnék egyik sem lenni. Ezen a platformon mindig csak a személyes döntéseimről és véleményemről fogsz egy álláspontot olvasni. Mindenki a saját prioritása, értékrendje, kényelme és pénztárcája alapján dönt, milyen termékeket használ.

A mai bejegyzésben a számomra legjobban bevált alumíniummentes dezodorról fogok tehát mesélni.

71150457_454875225121262_8589863926903078912_n.jpg

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül, és a Notino.hu támogatásával készült.       

Bemutatom neked Jaime Schmidt-et, egy amerikai háziasszonyt, aki csodát művelt a szódabikarbónával. Én is szeretek boszorkánykonyhásat játszani itthon a kozmetikumaimmal, de ennyire nem vagyok elvetemült. Adok a családtagjaimnak, barátaimnak saját magam által kevert krémet, de általában egy kis aggodalommal átitatott kérdést kapok elsőként, hogy „mi van benne”, másodiknak pedig azt, hogy „ugye nem fog lerohadni az arcuk”, ha huzamosabb ideig használják. Szóval Jaime…

jaime_schmidt_in_wheat_field.jpg

(Ő az, ugye milyen cuki? A kép forrása: jamiescmidt.info)

….ez a nő képes volt a kis konyhájában összerakni egy dezodort, aminek jó az illata, védelmet nyújt az izzadság kellemetlen tüneteivel szemben és ehhez nem használt fel parabéneket, alumíniumot, és mesterséges illatanyagokat. Olyan sikere lett a deoinak, hogy gyorsan felkapták a nevét Amerikában. Nem is csodálkozom rajta, mert az általam próbált több alumíniummetes megoldás közül tényleg az övé ár-érték arányban a legjobb.

Én a citromos verziót szeretem a legjobban, mert a friss illatokat részesítem előnyben, na meg zöld a csomagolása. Tudatosság, ide vagy oda, ha valaminek zöld szín van a csomagolásában az nálam már fél siker. Na de sorolom, milyen illatok közül lehet választani:

-Schmidt's Bergamot+lime, ez a zöld, ami nekem is van. A Bergamot amúgy egy kesernyés illatú narancsféle, csak úgy megjegyzem, mert nekem fogalmam sem volt mi a fene az a bergamot.

71075790_642492859608986_6825981408884817920_n.jpg

-Schmidt's Charcoal+Magnesium azaz faszén és magnézium, sosem szagoltam, feltételezem ezt szánja a márka marketing a férfiak számára a szürke, kemény design miatt,  

-Schmidt's Coconut Pineapple azaz kókuszos ananász a Pina Colada rajongóknak,

-Schmidt's Cedarwood+Juniper azaz cédrusfa és boróka, eskü legközelebb ezt próbálom ki, annyira elképzelhetetlen számomra ez az illatvilág,

-Schmidt's Rose+Vanilla azaz rózsa és vanília, a biztonsági játékosoknak,

-Schmidt's Jasmine tea azaz jázmin tea, na, ez a másik illat, amit nagyon szívesen kipróbálnék!

Elég sokat kell várni amúgy a következő illatlehetőség kipróbálásával, mert ez a legnagyobb deo,amit valaha láttam, így igen gazdaságos. 75 gramm 2490 Ft-ért. Ez 33,2 Ft-os gramm ár. Egy másik hasonló kategóriájú alumentes deo 2690 Ft, és csak 40 g, ami viszont már 67,25 Ft-os gramm ár. Az alumentes verziók drágábbak és sokszor egyáltalán nem jók. Ezért kísérletezés előtt érdemes tájékozódni róluk. Nekem például csak a szódabikarbónás verziók jöhetnek számításba, mert a krémeket, géleket, stifteket egyszerűen nem tudom magamon elviselni. Ragadnak, vagy nehezen szívódnak fel, vagy nem is csinálnak semmit csak pont olyan a végeredmény velük, miután hazacipelek emelkedőn egy 35 fokos nyári napsütéses délutánon egy kismotort, egy plüss medvét, 3 kavicsot, 2 ivóvizes kulacsot, egy félig megrágott kiflit és egy ordítva kapálózó 13 kg-os gyereket. 

Azt már átbeszéltük mi nincs ebben a deoban, nézzük meg azt, miért fizetünk többet, ha kevesebb dolog van benne, és még nem is annyira hatékony, mint egy alumíniumos izzadsággátló. Mivel az tény, hogy egy alumentes verzió sosem ad 100%-os védelmet, ezért nem is hívják izzadsággátlónak. Hát kérem ez az egészség, a biztonság, és a nyugodt lelkiismeret ára, valamint Jaime is megérdemel ennyi profitot, amiért megalkotta ezt a terméket. Mennyi munka és kísérletezés, és kudarc állhat e mögött az anyuka mögött? Szerintem megérdemli, főleg, hogy a háromszoros klasszik izzadsággátló ár mellé dupla akkora terméket és rengeteg egészséges összetevőt kapunk.   

 

Összetevőlista:

Maranta Arundinacea Powder: Ez egy szobanövény őrlemény. Na jó nem egészen, ennek az összetevőnek nincs pontos leírása, de egy nyílgyökér nevezetű növényből készül.

nyilgyoker.jpg

(Íme ez egy nyílgyökér. A kép forrása: wikipedia/nyílgyökér) 

Sodium Bicarbonate: az én kedvenc szódabikarbónám

Cocos Nucifera (Coconut) Oil: kókuszolaj, amit a termék lágyítására, puhítására használnak.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter): Ez egy csoda összetevő az érzékeny, száraz bőr ápolására. Afrikában élnek azok a sheafák, amikből valahogy kinyerik ezt a sárga, édes illatú zsírt, ami nem csak bőrpuhító, de rengeteg antioxidáns is van benne (A-, E- és F-vitamin). Ez az összetevő annyira biztonságos, hogy gyakorlatilag ehető, kakaóvaj helyettesítőként is használják.

Caprylic / Capric Triglyceride: Egy újabb kókuszolaj származék, ami sűrít, és segít, hogy a termék könnyen beszívódjon a bőrbe.

Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax: Ez egy olyan kutyatej levélből készített viasz, ami Mexikóban őshonos. Ez is sűrít és lágyít.

candelilla.jpg

(Ez a Candelilla. A kép forrása: candella.org)

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil: Jojobaolaj. Egy természetes növényi olaj hidratáló, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal.

Citrus Aurantium Bergamia Peel Oil: a latin nevű növény héjából készült olaj.

Citrus Auranifolia (Lime) Oil: lime illatanyag.

Tocopherol: az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Az egyik legjobb antioxidáns. Segít a bőr védőrétegének fenntartásában.

scmidt.jpg

Ugye mennyire más úgy tekinteni egy termékre, hogy most már pontosan tudjuk mi is van benne? Schmidt termékei mind növényi alapanyagokkal készülnek, vegánok, és nem vetették őket alá állatkísérleteknek sem. A dezodorok mellett pedig fogkrémeket és szappanokat is forgalmaz.

Ha valaki érdeklődik az alumíniummentes megoldások iránt, szerintem érdemes ezzel kezdeni az ismerkedést, hátha nem is kell tovább keresgélni.

Milyen izzadásgátló megoldás vált be neked? Kipróbálnád az alumíniummentes verziót?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien.

Szólj hozzá

reklám együttműködés egészség test szépségápolás dezodor testápolás notino.hu tudatos arcápolás inci elemzés összetevőlista alumíniummentes tudatos szépségápolás tudatos testápolás