2017. jan 14.

Ha unod a hideget

írta: Natulcien.style
Ha unod a hideget

Nem tartozom a tél szerelmesei közé. Sőt. Se a hideget, se a téli sportokat, se a téli ünnepeket nem szívlelem. Igazából alig várom, hogy túl legyünk ezen az időszakon. Az öltözködés se dob fel ilyenkor, hiszen nem sok lehetőséget tartogatnak a télikabátok. A fázósságom miatt pedig annyi réteg van rajtam, hogy egy szimpla elindulás is plusz negyed óra. Arról ne is beszéljünk, ha valahova be kell térni ügy intézni, vagy vásárolni. Katasztrófa, no de hagyom a morgást.

A megoldás, ami viszont segít túllendülni a fent taglalt traumákon a kreativitásban rejlik. Ilyenkor téli, utcai öltözeteket nézek ötletgyűjtésképp. A meglévő, adott esetben ritkábban hordott ruha darabajimat próbálom újraértelmezni, rétegezni, új módón összepárosítani.

Ezeket az ötleteket szeretném most veletek megosztani. Fogadjátok szeretettel. A montázsokhoz a képeket a Pinterestről válogattam.

Egy hatalmas sál nem csak meleg, de sikkes is. Az egyetlen hátránya, hogy én speciel nem látok a lábam elé tőle, ha egy ilyet tekerek a nyakam köré. Lehet teljesen elütő a kabátunk színétől, de megegyező is. Sajnos az ilyen sálak/kendők elég borsos áron találnak gazdára. Turkálóban érdemes kutakodni vagy kis butikban is bele botolhatunk egy-egy csoda darabba.

tel13.jpg

A meglévő ruhatárral úgy lehet a legegyszerűbben játszani, ha a színeket kombináljuk, változtatjuk. Az egyik legegyszerűbb módszer, ha tetőtől talpig egy színbe öltözünk. Természetesen a fekete a kézenfekvő megoldás. Hogy ne legyen unalmas a fazonokkal, és a stílus változtatásával alkothatunk újat.

tel10_1.jpg

A fenti megoldás testvérverziója a szürkével.

tel11_2.jpg

A fehér nem BKV-s opció, de egy-egy alkalomra igen kifinomult lehet. Főleg, hogy mindenkinek a figyelmét felhívjuk magunkra, azzal, hogy télvíz idején is bevállalunk egy ilyen kényes darabot. Nem árt előtte tájékozódni a legközelebbi tisztítóról.

tel1.jpg

A fenti példa ellentettje az elnyűhetetlen parka. No, ebben lehet a latyakban kúszni-mászni. Azért szeretem, mert sokféle stílusban fel lehet használni ezt a kabátfajtát.

tel4.jpg

A nude, natúr színek a kedvenceim. Nem kell gondolkodni melyik, illik, melyik árnyalathoz, egyszerűen elérhető így a tone in tone hatás. Így lehet stílusos bárki, aki lusta túlgondolni az aktuális megjelenését, de szeretne valami extrát egy szürke, hideg hétköznap reggelen.

tel7.jpg

A tone in tone megoldásra egy kicsit bonyolultabb verzió, ha valamilyen extra színt használunk alapnak, és annak árnyalatait.

tel8.jpg

A következő trükk, ami már igényli pár összetartozó kiegészítő meglétét, ha egy színt passzítunk az alapruhatárunk darabjai közé.

Pár példa a legegyszerűbb színekre.

A pirosra,

tel3.jpg

a kékre,

tel6_2.jpg

a zöldre.

tel9.jpg

Amire már évek óta vadászok, de még nem találtam meg a megfelelőt, az a tökéletes bunda. Annyi fantázia van benne. Szerintem én valamilyen barnás, bézses árnyalatot tudok majd a legjobban kihasználni.

tel12.jpg

Amit még igazán izgalmasnak találok, az a stíluskeveredés. Rétegezve nagyon jól lehet passzítani egy-egy nyári ruhadarabunkat is a télihez. A halvány, nőies színek a feketével, vagy a lágy selyem anyaga egy robosztus szőrmével, vagy bőrrel igazán extravagánsnak hathat.

tel5.jpg

Akinek van lehetősége beruházni egy-két extra kabátra az a geometrikus mintákkal törhet ki a megszokott, egyszínű, kabátverziók közül. Idén, amúgy is divatosak ezek a minták, bármilyen ruhadarabon.

tel2_2.jpg

Szép napot kívánok, üdv: Natulcien.

Képek forrása: Pinterest.

 

Szólj hozzá

fehér fekete tél feminin inspiráció nude kabát piros kék bunda rétegezés tone in tone