2015. jan 26.

Filmajánló

írta: Natulcien.style
Filmajánló

A stílushoz nem csak önismeret kell, hanem bizony intelligencia is. Jártasság az élet dolgaiban, tapasztalat. Én tapasztalati úton szeretek tanulni. Rengeteg minden érdekes dolog, információ, behatás ragad rám filmekből, sorozatokból. Nem nézek TV-t, a Discovery Channel kivétel. Az online sorozatokat szeretem. A legutóbbi betegségem alatt az ágyhoz kötöttség egyetlen előnye bizony az volt, hogy sokat pihentem, olvastam és sorozatokat néztem. Pár kedvencemet mutatom most meg nektek, hátha kedvet kaptok valamelyikhez, ha éppen nincs mivel eltölteni a borongós hétvégét.

Da Vinci démonai

Hagyjuk a történelmi hűséget. Intelligens humor, Sherlock Holmesi nyomozások és teljes kikapcsolódás, főleg ha valaki vonzódik a kosztümös filmek hangulatához modern köntösben. A sorozat 2013-as, sajnos csak 2 évad készült eddig belőle, viszont 8,1 pontot kapott IMDb-n.

tom_riley_and_laura_haddock_star_in_da_vinci_s_demons_exclusive_new_trailer.jpggoogle search

Vikingek

Kicsit erőszakosabb, véresebb vonulat, de szinte abbahagyhatatlan. Az északi istenek és a kereszténység világ találkozása rengeteg filozófiai kérdést pedzeget a sorozatban, ha hajlandó a néző meglátni a történeti szálak között a finom utalásokat. Annak ellenére, hogy amerikai, annyira nem is szájbarágós, de véres, kínzós, baltás gyilkolós, tényleg. Meg lehet szokni, megéri ez a szintén 2013-as, 2 évados sorozat, ha más nem a 8,6-os IMDb értékelés miatt.

mv5bmtkyntc3mdm4of5bml5banbnxkftztcwodq3nju1oq_v1_sx640_sy720_.jpggoogle search

Homeland: A belső ellenség

Ez a leghosszabbtávú és legszövevényesebb az ajánlottak közül. CIA, terrorizmus, Afganisztán, cselszövés, ármány és szerelem, tragédia és sorsok, 2011-es sorozat, 8,5-ös IMDb értékelés, 4 évad, egy halom Golden Globe-díj és garantált függőség. 

20141120-homeland.jpg

google search

A törvény nevében

Egy újabb a sötétebb hangulatú sorozatok közül, de kárpótoljon minket a rettegésért a 9,3-es! IMDb értékelés és a ritka izgalmas vágás és dramaturg 2013-ból. A két főszereplő lehengerlő színészi játékáról nem is beszélve. Matthew McConaughey és Woody Harrelson fergetegesek. Egyébként is nagy kedvenceim, de ebben a sorozatban véleményem szerint főleg McConaughey felülmúlta magát. Félősek csak társaságban, de friss kapcsolat elején ideális. Állítólag a közösen átélt félelem erősíti a kapcsolatokat. Komoly.

 20077-true-detective-true-detective.jpg

googel search

Trónok harca

A kardos, csapkodós fantasy újra divatba jött és betört a populáris területekre is George R.R.Martinnal. Örök hála neki. A könyv után előtt és mellett is jó kikapcsolódás a sorozat, csak azzal kell számolni, hogy ez is függőséget okoz. 2011-es kezdés, 4 évad, 9,5-ös IMDb érték, csak ha valaki ragaszkodik viszonyítási pontként ezekhez az adatokhoz. Én már alig várom az új kötetét a könyvsorozatnak és persze a részeket. Szerintem ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Lehet, hogy hangolódásképp újra meg is nézem az elejétől, és lehet, hogy újra el is olvasom… 

game-of-thrones.bmp

google search

A rejtély

2008-as régi kedvenc, 5 évaddal és 8,5-as pontszámmal. Akinek hiányoznak az X-akták imádni fogja. Lehet, hogy arról még nem meséltem, hogy ellenállhatatlan vonzalom húz a csillagokhoz,az űrhöz és a kvantummechanikához. A környezetem tiszta hülyének néz miatta, de tényleg érdekel. Valószínűleg én ezért rajongtam annyira ezért a párhuzamos dimenziókra épülő sorozatért. Ez az első az ajánlott sorozatok közül, mely teljes az 5 évadával. Nincs a bosszantó érzés, hogy ki tudja, még meddig kell várnunk a következő részig. 

fringe2.jpg

google search

A jövő emlékei

A 2009-es sorozat az aktuális kedvencem. Sajnos csak egy évad készült belőle és nem is értem miért kapott csak 7,6 pontot az IMDb-n. Ugyanaz a kvantummechanikai vonulat, mint a Rejtélyben csak globális jelenségként kezeli a zavarokat az idő szövetén egy hatalmas összeesküvés keretében. Rengeteg érdekes filozófiai kérdést vet fel. Változtathatunk-e a sorsunkon ha láttuk a jövőnket? Létezik-e determinizmus? Én imádtam, de nem lövök le több fordulatot.

flashforward.jpg

google search

Jó szórakozást

Natulcien

 

Szólj hozzá

ajánló sorozat szellem filmek