2016. sze 02.

2016 őszi/téli divattrend összefoglaló

írta: Natulcien.style
2016 őszi/téli divattrend összefoglaló

Minél többet foglalkozom a divattal, annál többször tapasztalom a saját bőrömön, mennyire nincs új a nap alatt. Mikor a stylist oktatómtól megkérdeztem, kik is azok, akik eldöntik, hogy mi legyen a divat, ő azt válaszolta, hogy évekre előre elkészítenek egy trendbibliát, amiből a divatdiktátor házak dolgoznak. Ebben színek, minták, formavilág, és egy korszak meghatározás található, amiből aztán inspirálódnak, merítenek a tervezők. Lehet, hogy egy nagy divatház raktárosa lejelenti, hogy a kék anyagok felhalmozódtak, ideje lenne most már felhasználni őket? Találnak egy csomó tollat is, és akkor jöhetnek az indiánok, és a bohó-hippi stílus? Egyre határozottabban hajlok abba az irányba, hogy nem követni kell az divatot, hanem magunk képére formálva, saját ízlésvilágunknak megfelelően lefordítani. Kivenni annyit belőle, amennyi tetszik, és ami számunkra felhasználható.

A Pantone színskálája a 2016 őszi/téli szezonra csupán árnyalatokban különbözik a 2015-östől:

bordó, narancs, mustár, sötét szürke, furcsa zöld árnyalatok, türkiz, púderek. Ilyen színekben tudunk vásásrolni a fast fashion üzletekben a tél folyamán.

A trendeket pedig az én fordításomban, alább taglalom.

A derék hangsúlyozása, fűzővel, széles övvel, kontrasztos színekben egy nagyon figyelemfelkeltő irányzat, főleg a darázsderekúaknak kedvezve.

f1_1.jpg

A tavalyi szőrméket is elővehetjük idén, senki nem fog kinézni minket az utcán, még akkor sem, ha extrémebb színben pompázik.

f2_1.jpg

A crop topok után a rövidített fazonú pulcsik is megjelentek, amikkel egyszerűen rétegezhetjük az összeállításunkat a reggeli hideghez. Én magam nem élek ezzel a megoldással, mert fázós a derekam, de hosszú télikabát alá, lehet kipróbálom.

f3_1.jpg

Ne kérdezzétek miért, de ha idén kalóznak öltöztök, az trendi.

f4_1.jpg

A pulcsi nagy kedvencem, főleg szoknyával. Mivel szeretem a stíluskeveredést, ezt nekem találták ki. Meleg, kényelmes, és egy vastag harisnya, és csizma mellett hihetetlen nőies is. Így fogok járni egész télen.

f5_1.jpg

A kockás is visszatért, vagyis itt van az folyamatosan. A minta ugyan unalmas, de a szabásvonal modern.

f6_1.jpg

Bordó, pántos, kockás, derékhangsúlyos, áttetsző. A 2016 ősz/télre jellemző trendek eszenciája.

f7_1.jpg

Újabb pulcsi megoldás. Ez a szezon nekem kedvez, és a fázósságomnak. Hosszított fazon, lenge midi szoknyával, púder árnyalatú monokróm színekben. A már emlegetett vastag harisnyával, legingssel, és magas szárú csizmával ez is nagy kedvencem lesz. Sőt, ez még jobban tetszik, mint az előző pulcsis megoldás.

f8_1.jpg

A vállmutogatás is régóta tartja magát, amit én nem bánok. Szerintem nagyon finom, nőies, izgalmas megoldás. Egy garbóra rávehetjük a nyári kedvenceket, visszacsempészve ezzel egy kis nyaraláshangulatot a hűvös napokba.

f9_1.jpg

Újabb példa a szezon színeire, lenge anyagokkal, és földig érő kabáttal. 170 centiméter alatt nem ajánlott, csak platformos cipővel, és egy jó varrónő támogatásával, aki felvarrja a még így is lelógó 20 centit.

f10_1.jpg

Egy újabb nőies gyönyörűség, bár ezt sem apró termetre találták ki. Hosszú szoknya, A vonalú szabással, szigorúan szűk felsővel.

f11_1.jpg

Az őszi szezon színeire, anyagmegoldására egy újabb példa, csak mert szép.

f12_1.jpg

A monokróm, azaz a tetőtől talpig egy színbe öltözés is divatos lesz idén. Véleményem szerint ez örök klasszikus, főleg ha időtálló, és visszafogott színekben gondolkodunk.

f13_1.jpg

A mixed prints, azaz a kevert minták összeállítása nem egyszerű stylist feladat. Nagyon könnyű elrontani. Itt írtam róla részletesebben. A derékhangsúlyozáshoz viszont tökéletesen passzol. Ilyen összeállítások biztosan nem sűrűn jönnek majd szemben az utcán.

f14_1.jpg

A különleges ujjmegoldású blúzok egy új színt hoznak végre a trendek közé. Nem túl praktikus, ha nem fér a pulcsi vagy a kabát alá kényelmesen a plusz réteg, de újdonság, érdekes, és izgalmas.

f15_1.jpg

A fekete-fehér rejtett csíkozással megint nem egy egyszezonos megoldás. Ilyen alapdarabokba nyugodtan be lehet fektetni, mindig időállóak lesznek.

f16.jpg

Maradjunk a fekete-fehérnél, csak dobjuk fel virágmintával, és a végeredmény gyönyörű lesz.

f17_1.jpg

Újabb példa a derékvonal hangsúlyozására visszafogott színekben.

f18.jpg

Még egy példa a derékvonal hangsúlyozására, furcsa, zöldes árnyalatokban.

f19.jpg

No, és ha már a furcsa zöldes árnyalatoknál tartunk, itt még pár példa. A következő hármas montázs arra is felhívja a figyelmet, hogy idén az áttetsző anyagok is nagy népszerűségnek fognak örvendeni.

f20.jpg

A furcsa zöldeket hátrahagyva jöjjön egy újabb klasszikus megoldás. Bőrkiegészítők minden mennyiségben megengedettek nemhogy idén, de örökre. Annyira megtetszett a bőrfűzős övmegoldás, hogy kétszer is felhasználtam ezt a képet. Imádom ugyanis. Egy jó minőségű bőröv mindenkinek kell, hogy legyen a szekrényében. Egy kinyúlt, kibolyhozódott nadrágot is feldob, egy gyönyörű, igazi bőröv. Szakadtból máris vintage lett a stílusunk. Ha egy bőrkabátot is felveszünk hozzá, akkor mintha egyenesen a kifutóról léptünk volna le.

f21.jpg

Legvégére egy másik újdonságot hagytam, a keleti stílust. Marginális, de jelen van, és üde színfolt, ellenben nem időtálló.

f22.jpg

Remélem tetszett a 2016 őszi/téli trend összefoglaló. A képeket a montázsokhoz a Pinterestről válogattam, ahol a nagy divatházak oldalait követve, ti is naprakész infókat kaphattok a divat aktualitásokról.

Szép napot, üdv: Natulcien

Szólj hozzá

bőr divat ősz test fekete tél inspiráció trend nude öltözködés midi öv szoknya bőrkabát világoskék korall 2016 keki marsala rétegezés Pantone alacsony nők mixed prints jeges eper vaníliás krém derékhangsúly