2015. feb 18.

Milyen stílusú ceruzaszoknyát vegyek?

írta: Natulcien.style
Milyen stílusú ceruzaszoknyát vegyek?

Több kérdést is kaptam arra vonatkozóan, milyen ceruzaszoknyát érdemes beszerezni. Inspirációnak összeállítottam pár montázst ceruzaszoknya típusokról, de egy kis kiegészítés szükséges a témához. Én sose fogom azt mondani, hogy ilyet vagy olyat vegyen valaki. Mindenki a saját ízlése, alkata, pénztárcája és ruhatára szerint választ úgyis. Én a következő meggondolandó kérdéseket ajánlom csupán a megfelelő darab beszerzése előtt. Egy olyan darab beszerzése előtt, amit biztos nem csak egyszer veszünk fel nagy megbánások közepette, hogy pedig mennyibe került.

Milyen az alkatom? Azt mondják a ceruzaszoknya a homokóra formán mutat a legjobban, ami tény, de attól még nyugodtan felvehet ilyet más alakkal rendelkező hölgy is. A következőket kell figyelembe venni. Először is egy ilyen szoknyában a feneken van a hangsúly, tehát ne szorítsa le a szoknya. Alakkövető kell hogy legyen, azaz ne álljon el alul, a sellő beütés 8 éves kor felett nem annyira szép, de ez tényleg csak az én személyes véleményem. Nem mindegy a hossza sem. Alacsony lányokat összenyomja a térd alatt érő verzió. Nekünk (én speciel nem érem el a 160 cm-ert) érdemes térdig érőt vagy picivel a fölöttit választani, vagy azzal játszani ha elasztikus a dereka, hogy magas derekút csinálunk belőle. Akinek széles a csípője, lehet a tökéletes összhatásért kell egy jó varró tudással rendelkező vagy szabó ismerős, aki hozzá alakítja. Megéri ezt a kellemetlenséget, mert úgyse fogjuk hordani, ha nem tökéletes, mert itt ott eláll; és aki nem tizenéves tini lány vagy aszott önsanyargató az nehezebben talál magára a mai konfekciók között megfelelőt. Ez az önismerethez és az önbizalomhoz kapcsolódó téma. Emberek alakíthatjuk ám a környezetünket, nem kell elfogadni és alkalmazkodni a készhez és az elénk rakotthoz.

A következő kényes kérdés a minta. Apró embert a nagy minta összenyomja, ha valaki nagyon vékony akkor megbírja. Nagyobbaknak kis minta a célszerű. Ez egy egyszerű szabály a divatban mindenféle fronton az 50-50 vagy fele-fele, azaz az ellenétét párokra figyelés. Mindig azt tartsuk szem előtt, hogy meg legyen az egyensúly, ezzel nem lehet mellélőni. Másik példa. Alul elegáns, felül laza vagy fordítva. Ha alul bő, akkor felül szűk és így tovább. A vízszintes csíkos mindent nagyobbnak mutat, csak valakinek nem árt valakit meg nem zavar, valakinek meg pont ez a célja.

A szín kérdése. Itt a lényeg, hogy milyen szín típusba tartozunk. Ez a klasszik ősz-tél-nyát-tél kategorizálás. Nem olyan egyszerű ám belőni magunkat, mert vannak kevert típusok is. Pl.én ősz-tél vagyok. Ez egy viszonylag hosszabb mise, úgyhogy most csak maradjuk annyiban, hogy olyan szín a legbiztosabb, ami illik a ruhatárunk többi darabjához. Fekete örök, csak komor és unalmas, ha nem dobják fel valamivel, a világos színek optikailag szélesítenek, és aki BKV-zik az első útja után megtanulja, hogy ne üljön le sehová.

Anyag. Ez egy méltánytalanul elhanyagolt terület öltözködés fronton, pedig szinte az egyik legfontosabb tényező. Gyakran az anyaga miatt bukik el egy kedvenc darab. Kell a tartás, kell a minőség, kell a strapabíróság. Ha az anyag bolyhosodik, kinyúlik, átlátszik vagy csak folyamatosan felmászik a lábunkon popsiig, (Ugye sokan jártunk már így?) akkor megint nem lesz időtálló darabja a szekrényünknek.

Praktikussági kérdések miatt kicsit visszautalnék a fehér szoknya, tömegközlekedés témakörre. Ha hazafelé még beugrunk a gyerekért az oviba, vagy ha a szűk szoknyában nem tudunk fellépni a busz első lépcsőjére sem, lehet akármennyire vágyunk egy ilyen szoknya, megint csak nem fogjuk felvenni. Sokan azért nem hódolnak a divatnak, annak ellenére, hogy lenne igényük, mert reggel még hideg van, meg vonatozás, meg villamos, meg csövesek, meg amúgy is hazafelé még be kell vásárolni, levinni a kutyát, meg a szemetet. Van kompromisszum főleg manapság.

Remélem, találtok ötleteket az összeállítások között. Jó szórakozást hozzájuk, én nagyon nagy élvezettel válogattam és szerkesztetem a Pinterest és a Chicisimo oldalakról.

Sziasztok, Natulcien

A fekete-fehér összeállítással sose lehet hibázni.sakk.jpg

Az egyszínű szettekkel sem.szn.jpg

A farmer szintén biztonsági játék.denim.jpg

Extravagánsabbaknak a csipke még mindig divatos.befunky_csipke2.jpg

Fel lehet ám dobni az egyszerűbb darabokat is kiegészítőkkel.befunky_csipke3.jpg

A paszteles árnyalatok érdekesbbek a megszokott sötéteknél és passzolnak a legtöbb színhez.nude.jpg

 Bőr a vadócoknak.bor_2.jpg

 Kockás a régmúlt punkoknak. befunky_tartan.jpg

 Bármi a hippiknek. felirat_1.jpg

 Crop toppal a fittnes edzőknek. crop.jpg

 Fehér  az elegáns sofőrös verzió.feher_1.jpg

Tájképek a művészlelkeknek és a tökéletes popsikra.kepes.jpg

Szőrme így télutóra.fur.jpg

És kövezzetek meg, de nekem ez tetszik.csili.jpg

 

Szólj hozzá

divat test inspiráció stylist ceruzaszoknya