2020. nov 16.

Testolajok 

írta: Natulcien.style
Testolajok 

125413454_853442262091253_3633151203062538170_n.jpg

A legelső arcápolással kapcsolatos cikkemben már említettem szerintem, hogy én imádom a hidegen sajtolt olajokat. Sokat is használom őket, akár a konyhában, akár a fürdőszobában, akár tisztításról, akár ápolásról van szó. Na jó, a konyhában csak főzök, ritkán.  

Sokat keresgéltem és sok terméket kipróbáltam, mire megtaláltam ár-érték arányban a legjobbakat, és legnagyobb szerencsémre a Notino webáruházban hatalmas választékban lelhetők fel a Saloos márka olajai. Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

Mire használom a testolajokat? Testápolásra, mégpedig fürdés után még a nedves bőrbe masszírozva, de vannak fürdő olajai is a márkának, amiket imádok, masszírozáshoz, testápolóba keverve extra ápolásért, de a legfontosabb és legjobban bevált terület számomra az első fázisú, olajos sminkeltávolítás. 

Annyira izgatott tudok lenni ettől a témától, hogy el se tudod képzelni kedves olvasó. Ezekben az olajokban annyi érdekes dolog van és olyan mérhetetlenül nagy a választék, hogy szerintem sosem fogom megunni őket. 

Na, de kezdjük az elején. Én minden nap sminkelek, szóval nagy tételeben fogy nálam minden, ami arctisztításhoz kapcsolódik, hiszen a szép bőrhöz vezető út első lépése a hatékony tisztítás, de erről meséltem már sokat.  

A sminkeltávolítás számomra csak olajos lemosóval sikerül maradéktalanul, az viszi le egyedül a vízálló sminket is és ráadásul gyorsan, mert egy kisgyerekes anyuka nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy órákat töltsön a fürdőszobában. A második fázis, pedig a feloldott sminket és az olajos maradványokat távolítja el. Erre pedig SLS mentes arctisztítókat használok, de erről is írtam már a blogon.  

Jöjjön tehát a sminklemosó olajaim bemutatása:  

Jelenleg a Saloos Make-up Removal Oil bergamot sminklemosó verzióját és a Saloos Oil Exrtact homoktövis olaj kivonatát használom. Felváltva, a bőröm szereti a változatosságot ugyanis. Ne zavarjon senkit, hogy a homoktövises nevében nincs benne, hogy “sminklemosó”. Értelmezzük szabadon a termékeket összetevők alapján. 

Bemutatom a márkát is. 1993-ban indult a cseh vállalkozás, akik illatanyag, tartósítószer és színezékmenetesen állítják elő a termékeiket természetes összetevőkből. Ennek ellenőrzésére és garantálásra pedig a csehek egy saját tanúsítványt is kreáltak a francia Eco Cert mintájára, és ez a PK, valamint a CPK Bio tanúsítvány. A termékek gyártásához szükséges alapanyagokat környezetkímélő módon gyűjtik be, nem tesztelnek állatokon, és semmilyen állati eredetű sincs a termékekben. Ezenkívül nem tartalmaznak szilikont, szintetikus és genetikailag módosított anyagokat, parafint, vazelint és kőolajszármazékokat, kémiai fényvédőket, akrilsav polimereket (műanyaggyártásnál is használatos alapanyagok), és ionizáló sugárzásnak (jelentsen ez bármit is, mivel ebbe még nem ástam bele magam, de ártani biztosan nem árt, ha nincs ilyesmi a kozmetikumokban) kitett alapanyagokat. 

Mi is az a bergamott olaj? 

bergamot.jpg

(Kép forrása: google search bergamot.)

A bergamottfa egy citromféle, aminek a terméséből, préseléssel nyerik az olajat.  A bergamott egy fényérzékeny olaj, olyannyira, hogy még azokat a parfümöket sem érdemes közvetlenül napfénynek kitett bőrre fújni, melyek tartalmazzák. Hiperpigmentációt okozhatnak ugyanis a bőrön, amitől aztán nem is lehet 100%-osan megszabadulni, szóval óvatosan a bergamott olajjal. Magát az olajat is védeni kell napfénytől, de pont emiatt a tulajdonsága miatt tökéletes olyan alkalmazásban, mint az esti sminklemosás. Tuti nem találkozunk napfénnyel közben és le is mossuk maradéktalanul, viszont élvezhetjük az előnyeit. Az előnye pedig pont az ami a hátránya is, ezzel már rengeteget találkoztam az életben és az egyik kedvenc mondásom lett, hogy: “Az előnye, a hátránya.”, a bergamott olaj ugyanis megfelelően használva, segít gyógyítani a pattanások után maradt hegeket, foltokat azzal, hogy segíti a melanin eloszlást a bőrben. Fertőtlenítő és antibiotikus hatásai is segítik a bőr regenerálódását, ezenkívül serkenti a kollagén termelést.  

 Mi is az a homoktövis olaj? 

homoktovis.jpg

(Kép forrása: google search homoktövis.)

A homoktövis magvaiból kivont olaj. A homoktövis egy másik fontos hatóanyag, ami sejt szinten védi a bőrt a nap káros sugarai ellen. Tele van antioxidánsokkal, és szintén egy rengeneráló, hegesítő olaj telítetlen zsírsavakkal, karotinoidokkal, E-vitaminnal, béta-karotinnal, fitoszterolokkal és nyomelemekkel. Állítólag egy bizonyítottan szerkezetjavító olaj, ami fel tud lépni a bőröregedés jelei ellen, és száraz, vízhiányos, de pattanásos bőrnek is kifejezetten hasznos, valamint szintén segítség hiperpigmentációval szemben.  

A homoktövis olajnál is van azonban olyan dolog, amire figyelni kell, sosem szabad csak magában használni a bőrön, hanem más olajokkal keverve.   

Mindkét olaj hatása és célja azonos, ami pontosan megfelel az én aktuális bőrápolási terveimmel:

Alapvetően kombinált, de néhol száraz, olyakor vízhiányos bőröm pigmentfoltjainak kezelése anti-aging hatással, így 40 felé közelítve. Ezek az olajok nem tartalmaznak semmi felesleges, kétes összetevőt, a kiszerelés praktikus és az olaj kifejezetten olcsó. 50 ml mindkét kiszerelés, az egyik 1490 Ft, a másik 1790 Ft, ami vicc kategória, mivel általában 10 ml kerül ennyibe ezekből az olajokból, de mindenképp fele áron lehet beszerezni itt ezeket az olajokat.

Az arcápolási rutinomba, mint már említettem arclemosóként illesztettem őket, mégpedig úgy, hogy a szemsminkem egy olajos vattakoronggal távolítom el, majd száraz kézbe öntök egy kis olajat és átmasszírozom az arcom, gyengéd körkörös mozdulatok, fellazítva a sminket, alapozót, fizikai fényvédőt, majd langyos vízzel letörlöm a nagyját és jön a habzó lemosó a tökéletes tisztításért. Kifejezetten gazdaságos a kiszerelés, mivel kevés mennyiség elég az olajból, szóval ez egy kiemelkedően jó ár-érték arányú termék. 

Köszönöm, hogy elolvastál, üdv: Natulcien. 

Ui.: Mesélj, te használsz hidegen sajtolt olajokat otthon?  

Szólj hozzá

reklám cseh olaj arcápolás webshop webáruház homoktövis sminkelés arctisztítás arclemosó kétfázisú testolaj sminklemosó bergamott anti-aging hidegen sajtolt olaj hiperpigmentáció szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom saloos Ecocert