2020. már 14.

Primer kérdés

írta: Natulcien.style
Primer kérdés

dsc_7119_k.jpg

Imádom az egzotikus, furcsa, nem teljesen egyértelmű használatú arcápolási és smink termékeket. Szeretem a ritkaságokat, és a különleges dolgokat. Nos, ez a koreai cucc, tökéletes illik a fent említett sorba, ezért mindenképpen meg szeretném neked mutatni.

Több kérdést is felvet ez a termék:

-Először is, hogyan ejtik azt, hogy primer, és mi a fene az?

-Miért van erre szükség?

-Mire jó, és milyen fajtái vannak?

-Lehet-e élni nélküle?

-És ha primer, miért nem az a neve?

Mindenre válaszolok ebben a cikkben, és bemutatok egy különleges primert, az Erborian BB drops nevezetűt.

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a notino.hu támogatásával készült.

A primer, azaz fonetikusan prájmer, egy olyan termék, ami a sminkelést megelőzően előkészíti a bőrt a további termékekre, azaz jelentéséből is adódóan, az első krém amit magunkra kenünk.

A sminkelésben a legfontosabb számomra, hogy nem a problémák elfedéséről és egy maszk elkészítéséről szól, hanem a bőr ápolásáról, és az előnyök kiemeléséről. Ezerszer leírtam már, hogy szép, ápolt bőr nélkül nincsen szép smink sem. A primert pedig ezért találta ki a szakma. Mindig is létezett, a sminkelés előtti bőr előkészítés, de így egyszerűbb volt még egy terméket eladni. Nem csak marketing forgásról van viszont szó. Egy nem megfelelően ápolt, dehidratált bőrön sokkal nehezebb az alapozót eloszlatni, a termék így kiemeli a száraz részeket. Akinek tág pórusai vannak abba bizony minden alapozó beleül, ugyanúgy a ráncokba. Az olajos típusú bőrről pedig minden alapozó lecsúszik. Ezeknek a bőrproblémáknak a tüneti kezelésére jó a primer.

Ezer fajtája van viszont. Van olyan, ami hidratál, van olyan, ami szilikonnal kitölti a ráncokat és a pórusokat, és van olyan, ami segít az olaj felszívásában, tehát mattít.

Mi a lényeg? Lehet élni primer nélkül, ha valakinek tökéletes állapotban van a bőre, nincs szüksége ilyen plusz segítségre, sőt nem kifejezetten primernek nevezett termékek is tölthetnek be a rutinunkban primer szerepet. Ha valakinek nagyon száraz a bőre, egy olaj, vagy egy jó hidratáló vagy egy fényvédő is lehet primer. Nálam speciel, mind a 3 opció együtt játszik. Akinek tág pórusai vannak egy szilikonos krém okozhat könnyebbséget, mivel a felületi hézagokat a szilikon kitölti, és már egy sima, egyenletes felületre kerül az alapozó. Tisztára, mint a glettelés szobafestés előtt. Akinek pedig az olajos bőr érzet nehezíti meg az életét, többféle mattító terméket is bevethet, hogy megtalálja a számára legideálisabb megoldást.  

Tehát a tökéletes primerünknek a nevében nem biztos, hogy benne van a primer szó, de ez ne vessen minket a kétségbeesés sötét vermébe, inkább legyünk rugalmasak, nyitottak, kísérletezőek, és tájékozódjunk.

dsc_7122_k.jpg

Mesélek akkor a fenti Erborian BB drops-ról. Mikor megláttam ezt a terméket biztos voltam benne, hogy nekem ezt ki kell próbálnom. Ez nem egy krém, amit magában kell használni. (Ne rettentsen el senkit a 20 ml / 12 ezres ár.) Ez egy szilikonos sűrítmény, amit alapozóhoz, BB, CC krémhez, színezett hidratálóhoz, vagy a sima hidratálónkhoz kell keverni, de használható magában is primerként. Én elhasználtam már egy tubust és nagyon sokáig elég volt, több, mint fél évig. 5 cseppet használtam az alapozómhoz hozzákeverve, de rengeteg felhasználási lehetősége van, amiket mind sorban be is mutatok.   

Ha hidratáló krémhez keverjük, akkor egy hidratáló, de szilikonos krémet kapunk, amin jobban siklik az alapozó, és babpopsi bőrképet eredményez. Ha az alapozónkba keverjük bele, akkor az alapozó minősége javítható a szilikon tartalom miatt. Magában pedig úgy kitölti a pórusokat, hogy csak, na. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, melyik verzió, és mennyi mennyiségű termék adja a legjobb eredményt, de ez a termék egy szent Grál lehet, ha szilikon alapú alapozó megmentőre, vagy egy olyan primerre van szükségünk, ami hidratál, és kitölti az apró hézagokat, ráncokat, pórusokat.

dsc_7125_k.jpg

Miért hangsúlyozom ennyire, hogy szilikonos? Mert sokan nem szeretik a szilikont a kozmetikai, arcápolási termékekben, speciel én sem. De ebben a krémben mivel kevés mennyiséget használok belőle, egyáltalán nem zavar. Semmi gondot nem okozott a szilikon, és érzetre sem volt zavaró. Vannak fullasztó érzetű szilikonok, de ez egyáltalán nem az. Az INCI-je egyébként tökéletes, a szilikonokat leszámítva, de azokban semmi káros nincs. Szóval se parfüm, se parabének, se rossz alkohol nincs ebben a termékben. Egy érdekes darab, egy újabb koreai kuriózum, ami lehet, hogy nem kap elég figyelmet unikális mivolta, és elrettentő ára miatt, de ha jobban a képességei és tartalma mögé nézünk, akkor rögtön más megvilágításba kerül ennek a terméknek a hasznossága. Vannak például nagyon jó olcsó alapozók, amikbe, csak egy kis szilikon kellene, és még jobban megfelelne az elvárásainknak? Nos, egy 3 ezres alapozó egy éppen akciós 11090 FT-os kiegészítő BB drops 14090 forintot tesz ki. Saját tapasztalat, hogy egy ilyen kombináció messze megelőz teljesítményben egy 18 ezres alapozót. Tudod, valaki mások kárán tanul, valaki sajátból, nos én a saját káron tapasztaló fajta vagyok.

Primernek is drága igen, viszont működik, és pár csepp kell belőle, és nincs benne káros anyag. Sosem egyszeri kifizetés alapján kell nézni egy termék árát, hanem, hogy hányszor használjuk és mennyire vagyunk elégedettek vele. Ha például fél éven keresztül heti 5 nap használjuk ezt a krémet, akkor napi 92 forintra jön ki a termék ára. Ha veszek egy olcsó primert, ami 2000 forint, 3 alkalom után nem használom és rám romlik, akkor annak az ára figyelj: 666 Ft volt. Ugye, hogy teljesen más megvilágításba kerül az, hogy mi a drága? Az impulzusszerű olcsó dolgok vásárlása helyett, érdemes tájékozódni. Ha nem bírja a bőröm az alkoholt, felesleges olyan terméket venni, aminek az összetevőlistájának 3. helyén ott virít az alkohol. Nem fog megfelelni az elvárásainknak és kidobott pénz lesz.

befunky-collage_k.jpg

Neked mi erről a véleményed? Olcsó dolgokkal kísérletezni impulzusszerűen, hátha kincset találsz, vagy tudatos döntés alapján egy drága termék, ami biztos jó a számodra?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien.

Szólj hozzá

ajánló reklám test szilikon arcápolás webshop tudatos vásárlás smink webáruház primer inci szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom tudatos arcápolás tudatos sminkelés összetevőlista