2020. jan 18.

SLS mentes tusfürdők

írta: Natulcien.style
SLS mentes tusfürdők

Az alumíniummentes dezodor után egy újabb kényes témát hoztam a blogra, mégpedig az SLS mentes tusfürdőkről. Mivel nem vagyok hozzáértő szakember, nem tervezek ezen a területen sem igazságot szolgáltatni egyik oldalnak sem. Akit érdekel, könnyen utána olvashat és dönthet saját belátása szerint, arról, hogy használ-e SLS-t (Sodium Lauryl Sulfate) tartalmazó termékeket. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem csak az SLS-t kell kerülni, ha valaki ki szeretné iktatni az életéből ezt az összetevőt, hanem a kicsit más nevű, de ugyanazon alapokon nyugvó egyéb anyagokat is: SLES  (Sodium Laureth Sulfate), ALS (Ammonium Lauryl Sulfate), ALES (Ammonium Laureth Sulfate), SCS (Sodium Cocoyl Sarcosinate), TEA (Triethanolamin Lauryl Sulfate).

Én magam nem vagyok elkötelezett és meggyőzött SLS üldöző, de gondoltam teszek egy próbát kíváncsiságból, és nagyon kellemes meglepetés ért. Mindig is kifejezetten száraz volt a bőröm, főleg télen, amikor is sokkal jobban oda kellett figyelni a hidratálásra egyébként is. Mióta SLS mentes tusfürdőkkel tisztálkodom, egyáltalán nem kell testápolót használnom, és nem szárítja a bőröm a zuhanyzás, még télen sem. Egyszóval nekem bizonyítottak ezek a termékek. Hozzáteszem, én nem ragaszkodom az SLS pozitívumaihoz, így könnyebb lemondani róla, és csak a hátrányos tényezőit kizárnom.

Mert van ugyanis előnye is az SLS-nek és származékainak, azért is olyan népszerűek. Olcsóak és nagyon jól habzanak. Az illatos, pihe-puha, habfürdő, amiben zuhanyzáskor vagy fürdőzéskor kényeztetjük magunkat bizony az SLS-nek köszönhető. Sokaknak ezért csalódás az SLS mentes alternatíva, mert habképző anyag híján bizony ezek a termékek nem a megszokott tusfürdő élményt nyújtják. Szerencsére nekem nincs ilyen hab fétisem, így könnyen alkalmazkodtam az új, piacon található teljesen egészséges, és biztonságos lehetőségeket nyújtó tisztálkodó szerekhez.  

Mai bejegyzésemben 3 választási lehetőséget szeretnék bemutatni, olyan tökéletes INCI-s, azaz összetevő listájú tusfürdőkből, amiket mind, hónapok óta használok. 82226746_611717056255791_6744556693037776896_n.jpg

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült.

Kezdjük azzal, ami a legjobban hasonlít a megszokott tusfürdőhöz: Yope Boswellia & Rosemary, tusoló gél.

82575007_601985533956994_1195820350923866112_n.jpg

Annyira menő ez a tusi dizájn, hogy le se tudom írni. Szerencsére elég csak ránézni. A 3 verzió közül, ez a legvagányabb és ez néz ki a legjobban. Természetesen ebben az esetben a külcsín, belbecset is takar, szuper összetevők személyében. Ez egy átlátszó gél formula, ami leginkább emlékeztet a megszokott tusfürdőhöz, viszont nem habzik annyira, SLS híján. Tisztít szárítás nélkül és kevés kell belőle. Nem szárítja a bőröm, ezért nem kell utána testápolót használnom. 400 ml / 2390 Ft-os áron jutunk hozzá.

Következőnek jöjjön egy illatbomba, kompenzálásképp, ha már hab nincs: Soaphoria Happiness, tusoló hab.

82307146_544412329492240_6503249642048716800_n.jpg

Ez egy nagyon extra cucc. Egy gyönyörű csomagolású, ajándéknak is szuper, csatos üveges (zerowaste, mert tovább lehet hasznosítani) termék, amiben egy olyan illatorgiát árasztó rózsaszín hab van, ami még engem is levett a lábamról, pedig nem az orrom a fő erogén zónám.  A hab érdekessége, hogy nagyon nehéz kinyerni az üvegből, és olyan, mintha egy designer esküvői torta krémjébe vájná bele éppen az ember az ujjait. Sok termék mehet mellé, még rá nem érzünk arra, hogyan kell a krémet a tenyerünkben felhabosítani és magunkra kenni. Olajos érzetet hagy maga után, ami nagyon kellemesen hidratál, és szuper illatot. Ennek a terméknek is tökéletes az INCI-je, és egy igazán érdekes fürdőélményt nyújt. 250 ml / 2850 Ft-ért lehet a miénk.

hab.jpg

Utoljára pedig az én személyes kedvencem, az olajos: Vis Plantis Herbal Vital Care Lychee & Macadamia Oil, tusoló olaj.

83195536_179109556497510_8945689408892305408_n.jpg

Ezt használtam el a leggyorsabb és hamarosan rendelem a következő adagot más illattal. Én imádom az olajokat és ez egy tökéletes alternatíva számomra a bőrápolással egybekötött tisztálkodásra. Nagyon kellemes az olajos érzet, amit hagy maga után. Ez volt az a tusfürdő, aminek a használata után a párom is megjegyezte, hogy milyen puha a bőröm, pedig nem egy tapintás gourmet. Az illata fura, olajos, és egyáltalán nem habzik, de ugye nem is kell neki. Szóval nekem, akit nem zavar az olaj szag, és kifejezetten száraz a bőröm, ez vált be a legjobban a felsoroltak közül. 300 ml / 2590 Ft az elérhetősége.

Követve a számokat látszik, hogy ez a termék kategória kb. egy árban mozog, amit nevezhetünk drágának a maga nemében, de nézzük meg rendszerben. Egy közép kategóriás SLS-es tusfürdő kb, 500 ml / 1000 Ft-os áron kapható. Nekem, mivel kiszárítja a bőrömet, kell hozzá egy testápoló, ami 250 ml / 1300 Ft-ért lehet az enyém. 2 darabbal kell számolnom a krémet ekkora adag tusfürdőhöz, és mit mondanak a számok? Lassan ugyanott vagyunk árban, mint az SLS mentes verzióknál, és legalább tuti egészséges terméket kenek a bőrömre. A bőr a legnagyobb kiterjedésű szervünk, mégis evidenciának tekintjük, hogy jól működik, és korántsem figyelünk rá annyira, mint kellene, és amennyire megérdemelné. Mióta elkezdtem tudatos bőrápolással foglalkozni az arcbőröm mellett a bőröm egész felületére jobban odafigyelek, és tudatosabban választom meg azokat a termékeket, amikkel táplálom, és tisztítom, illetve védem azt a szervem, ami első körben tartja távol a szervezetemtől a bacikat, kórokozókat, és ami rengeteg fontos, és hasznos receptorral rendelkezik. Az egészséges életmód, azaz az étkezés és a sport mellett apróságnak tűnhet a bőrápolás, viszont sokkal könnyebben beépíthető a mindennapjainkba, mint azt gondolnánk, és anyagilag sem annyira megterhelő, ha jobban utánaszámol az ember.

Neked mi a véleményed az SLS mentes termékekről?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien.

Szólj hozzá

ajánló reklám ajándék webshop tudatos vásárlás tisztálkodás webáruház tusfürdő hidratáló inci sls sls mentes szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom tudatos arcápolás tudatos testápolás