2016. aug 29.

2016-os őszi trend, a rétegezés

írta: Natulcien.style
2016-os őszi trend, a rétegezés

Iskolakezdés, hűvös reggelek, nyaralás utáni depresszió, és nehéz hétfő reggel. Nem kell ilyen tragikusan felfogni, hogy jön a suli, az egyetem, vagy, hogy nincs már mit várni a munkahelyen sem karácsonyig, mert elfogyott a szabink.

Nézzük az ősz jó oldalát. Végre változatosabban lehet öltözködni, újra rendszer kerül a mindennapokba, előkerülhet a kedvenc bőrkabát, nagyobb kedvvel állhat neki az ember főzőcskézni a konyhába, és nem kell elköszönni a nyári cuccoktól, és hangulattól sem még.

A 2016-os őszi trend egyik 90-es éveket idéző nagy visszatérője, a rétegezés. Külön postot is ér ez a jelenség, mivel rendkívül izgalmas, változatos, és egyben praktikus is. Nekem pedig személyes nagy kedvencem.

Mutatok pár példát, hogyan lehet összehangolni a nyári, és az őszi gardróbot a mindennapokban az utcára. 

Fűzőkkel hatalmas sikert lehet elérni idén ősszel, főleg azoknak, akiknek lapos hasa, és darázs dereka van. Akinek meg nincs, ezzel a kiegészítővel csalhat egy kicsit, ha bírja szusz nélkül hosszabb távon.

l1.jpg

Egy világos, nyári maxiruha passzoló színű pólóval vagány, de letisztult viselet. A fekete testvérével kialakított kontraszt is izgalmas lehet, viszont egy ilyen összeállításban biztosan észrevesznek minket az utcán.

l3.jpg

l6.jpg

Ezekről az extrémebb verziókról nem is beszélve.

l7.jpg

A kis pántosok alá is vehetünk világos pólót.

l4.jpg

A nyári kis fekete újraértelmezése látható alul három különböző stílusban (grunge, sailor, lingerie).

l5.jpg

Elegáns verzióban a pántnélküli nyári ruhákat fehér ingekkel érdemes összerakni. Ezek a szettek, nem a „reggel kikapok valamit a szekrényből” hangulathoz tartoznak. Mindig nézzük meg előre, hogy amit kigondoltunk fejben, a valóságban is jól mutat-e együtt. Nem látszik-e át, nem üt-e el a szín, nem dudorodik-e ki az alsó réteg a felső ruhánkon?

l9.jpg

A fehér inggel amúgy lazább ruhákat is össze lehet rakni.

l13.jpg

Vagy a bátrabbak akár egy csillogóssal az egyszerűt.

l14.jpg

Variációk a nadrág szerelmeseinek.

l8.jpg

Hűvösebb napokon a garbó váltja fel a pólókat.

l12.jpg

Egy hosszú fehér ing, mindig a rétegezés alapja, akár egy garbóval, akár több réteggel dobjuk fel. A magas szárú csizma pedig nélkülözhetetlen hozzá.

l15.jpg

A fehér ing mellett a világoskék ing, az örök klasszikus. Szürke, kék pulcsival tökéletes párost alkotnak. Szoknyával nőiesebb, nadrággal vagányabb.

l17.jpg

A pulcsik harmonizáló színben, és elütő anyagokban. A lenge szoknya, és a kötött pulcsi nagyon izgalmas együtt. Testszínű harisnyával tehetünk a kihűlés ellen.

l19.jpg

Ez a trend a visszafogott extrémitásról, és a másféle gondolkodásról szól. Apró kis lázadás ez a hétköznapokban. Miért ne szeghetnénk meg a belénk nevelt öltözködési szokásokat akár teljesen össze nem illő darabokkal is? Nekem ezek az összeállítások a kedvenceim.

l18.jpg

Könyvtáros vagy bölcsész stílusban is lehet ezt az irányvonalat, sokkal visszafogottabban is alkalmazni, pedig egy tőről fakadnak.

l20.jpg

Elegáns irodai szettek különböző hőmérsékletekre a melegebbtől, az egyre hűvösebb felé. Imádom, hogy apró kis lázadás van mindegyik darabban. Kis bőrberakás, kis szegecs, és egy színben nem passzoló zokni. Imádom a rebellis irodistákat.

l21.jpg

A denim és a nude. Lefordítva a farmer és a bézs az instant elegancia mérföldköve. Rétegezve pedig extrán trendi. Két kabátot is felvehetünk, és már kilóghat az alsó réteg a kabát alól. A kertésznadrág pedig megfér az elegáns kiegészítőkkel.

l22.jpg

Újabb lépés a polgárpukkasztás felé. Övvel is tehetünk plusz egy réteget az összeállításukba, és az őszi trendnek megfelelően, a derekunkat kell hangsúlyozni vele. Katonai stílus bőrrel, bomber dzseki és nyári ruha, itt értünk el a rétegezés magasiskolájához.

l23.jpg

Ha a rétegeknek plusz dimenziót adunk azzal, hogy a színeket is összhangba tudjuk állítani akkor mi is mestereivé váltunk ennek az irányzatnak.

l24.jpg

Zárásul pedig elő a mellényekkel, a régen hordott elegáns ruhákkal és lehet kísérletezni, kalandozni a szekrény előtt a hűvösödő délutánokon, estéken. Lehet, feldob egy-egy reggelt, ha a kardigánt a kabátunkra vesszük, és hallgatjuk a szomszéd nénit a villamoson, hogy „Drágaságom, rosszul vetted fel a pulcsidat”. Ha mással nem, ezzel küzdhetünk a mindennapok megszokásai ellen.

l25.jpg

A képeket a montázsokhoz most is a Pinterestről válogattam.

Üdv: Natulcien

Szólj hozzá

divat ősz test inspiráció trend nude pulóver bőrkabát farmerdzseki világoskék garbó denim 2016 effortless layering trencskó rétegezés fehér ing