2014. nov 25.

Effortless, azaz..

írta: Natulcien.style
Effortless, azaz..

a stílus, amit nem lehet erőltetni

Már lassan megszokott, hogy az előző napi inspirációhoz érkezik a segédlet gyűjtemény is. Talán most van erre a képi illusztrációra a legnagyobb szükség, mert tényleg nem tudom, hogyan magyarázzam el ennek az irányzatnak a jellemzőit.

Itt értelmezhető a legegyszerűbben, hogy a személyiségnek milyen hatása van személyes stílusunkra. Szóval, nem a stílust választja az ember, hanem amilyen a személyisége, olyan a stílusa. A lényeg, hogy nem az a kiindulópont, hogy ma reggel effortlesst akarok, ezért így, vagy úgy öltözök fel, hanem épp ellenkezőleg. Ha én egy laza, kényelmes ruhadarabot preferáló nő vagyok, aki egyedi stílusban tudja a legegyszerűbb darabokat is passzítani, és az természetesen stílusosan áll rajtam, akkor az én irányzatom az ominózus effortless. Bármilyen hivatalos divatirányzatban tudom ezt az árnyalatomat, hangulatomat prezentálni. Ez az én öltözködésem egyedi íze, színezete, pikantériája.

Saját stílusunk fel- és megismeréséhez segít hozzá, ha meg is tudjuk fogalmazni azt akár magunknak, akár környezetünknek. Nem mintha bármi jelentősége is lenne, de a tudatosítás mindig segít tisztábban látni, a tudatosság pedig segít a hétköznapokban. Akkor is, ha egy gardróbrendezés keretein belül próbáljuk optimalizálni a ruhatárunk koncepcióját, méretét és csökkenteni a „nincs egy rongyom, amit felvegyek” effektus kialakulásának valószínűségét, amivel főleg a tél hajnali sötét órákban találkozunk, félig felegyenesedett, neandervölgyi döntéshozó képességű állapotban, a reggeli első kávé előtt.

Natulcien


Szólj hozzá

divat test inspiráció effortless gardróbrendezés stílusirányzat