2019. nov 04.

Benton BHA toner

írta: Natulcien.style
Benton BHA toner

A koreai arcápolással kapcsolatban elfogult vagyok. Amikor először találkoztam ilyen termékkel teljesen megdöbbentett, hogy milyen jól működik. Gyakorlatilag a koreai kozmetikumok indítottak el a tudatos arcápolás útján. Az a termék, amiről most szeretnék mesélni neked, egy évek óta használt nagy kedvencem, szerintem 4x-5x tuti újrarendeltem már, annyira bevált a bőrömnek, a Benton Aloe BHA.

Na, de túl hirtelen csaptam itt a lényeges dolgok közé, annyira magával ragadott ez a téma. Kezdjük az ismerkedést a koreai arcápolással. Az európai piacot a BB krémjeik hódították meg. A „beauty balm” és „blemish balm” kifejezések pillanatok alatt híresek lettek, és európai nők ezrei kezdtek el rajongani az alapozókat megszégyenítő fedésű és ápolási képességekkel rendelkező krémek iránt. A blogon sokat fogok ilyen termékekkel foglalkozni, mert rendkívül elégedett vagyok velük. Nagyon sok fórumon folyik a vita, hogy tényleg annyival jobbak-e a koreai termékek, mint az európaiak. Illetve ha igen, akkor mi a titkuk. Szerény véleményem szerint igen, a koreai termékek tényleg sokkal jobbak, a titkuk pedig a magas hatóanyag-tartalom és az olcsó ár. Rengeteg koreai márka van, amik nagyon magas árérték arányt képviselnek és az egyetlen tényező, ami tör a népszerűségükön, hogy viszonylag nehezen beszerezhetőek. Értsd, nem lehet minden úton-útfélen megtalálható drogériában kapni. Webáruházakban rendelhetőek, ami sok embernek még mindig egy misztikus dologgal egyenértékű. Szerencsére ma már magyar nyelvű online árházban is megtalálhatóak ezek a márkák.

benton1.jpg

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül, és a Notino.hu támogatásával készült.           

A Benton márka egy dél-koreai szempontból is kicsinek számító cég, de nem kell tőle félni. Sőt. Sokan gondolják azt, hogy a nagy márkák, a híres reklámozott termékek tuti biztonságosak, míg egy sosem hallott ázsiai cucc csak veszélyes lehet. Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Természetesen utána kell járni minden új termék összetevőjének, de ez nem jelenti azt, hogy látatlanul megbízhatok abban, amit a drogériában vagy akár a gyógyszertárban találok. Egy barátnőm, akinek egyszer koreai terméket ajánlottam megkérdezte, hogy honnan tudom, hogy az a termék biztonságos? Gondolva itt az európai szabványelőírásokra és arra, hogy tényleg az van-e benne, amit ráírnak. Sokat kellett a válasz után járnom, több illetékessel is felvettem a kapcsolatot és az alábbi megoldásra jutottak. Az a termék, amit európai boltban, fizikailag is tárolva árulnak, annak tuti át kell esnie mindenféle európai megfelelési szabványon. Nem jöhet be az országba olyan termék, ami nincs bevizsgálva, így nem kell tartani a számunkra ismeretlen nevű ázsiai márkáktól. (Természetesen itt nem arról van szó, hogy külföldi magánszemélytől rendelek valamit nagyon olcsón. Arra egyértelműen semmilyen biztosíték és garancia nincs.)  

A Benton márka egyik leghíresebb terméke a BHA tonikjuk. A tonik és a BHA fogalmát is tisztáznunk kell viszont ezen a ponton. 

A tonik új nevei, toner és mist. Régen volt nagyobb jelentőségük az arcápolásban, mikor még kíméletlenebbek voltak az arctisztítók a bőrünk ph-jával. A tonikok segítettek helyreállítani a bőr savas-lúgos egyensúlyát. Ma már nem ezen funkciójuk miatt hasznosak, hanem mert plusz jótékony összetevőket juttatnak a bőrbe. Itt kell megemlíteni viszont, hogy a „rossz” alkohol és egyéb káros anyag tartalmú toniknál az is jobb, ha nem használunk tonikot.  

A BHA pedig a Betha Hydroxy Acid, azaz a szalicilsav rövidítése, ami egy szuper kémiai hámlasztó. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy

-gyengéden távolítja el az elhalt hámréteget,

-serketi a bőr kollagén termelését,

-segít az eltömődött pórusok okozta bőrproblémákon, mint a mitesszerek és a pattanások.

A kémiai hámlasztás az arcápolás egy izgalmasabb területe. Tényleg aktuális az izgalmas jelző, mert könnyen hibába eshet az ember a kémiai hámlasztással kapcsolatban. Mivel ez egy nagyon hatékony összetevő, nem mindegy milyen mértékben, arányban és %-ban tartalmazza a termék. Én egyszer elkövettem azt a hibát, hogy egyszerre használtam ezt a BHA tonikot, egy AHA (szintén kémiai hámlasztó) arclemosót és mellette még pluszban hámlasztottam is, aminek túlhámlasztás lett az eredménye. Ez a baki nem fizikai hámlással járt, hanem a bőr extrém kiszáradásával és érzékennyé válásával. Miután abbahagytam minden hámlasztó hatású termék használatát és 2 hét intenzív hidratálásba kezdtem, teljesen helyrejött a bőröm. Jó lecke volt viszont arra, hogy megtapasztaljam, mennyit bír a bőröm hámlasztás területén.   

Nézzük meg közelebbről, miket tartalmaz még ez a tonik a fent említetteken kívül. Jöjjön az összetevőlista:

Aloe Barbadensis (Aloe vera) Leaf Water és Extract: Aloe vera kivonatok, mindkettő vízmegkötő, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Ebben a termékben a víz helyett, ez a hordozó közeg. 

Glicerin: Glicerin, a leggyakrabban használt vízmegkötő.

Sodium Hyaluronate: a hialuronsav só formája, mely képes vizet szívni a bőrbe, telítődést okozva, mellyel csökkennek a ráncok.

Snail Secretion Filtrate: Igen ennek a hatóanyagnak tényleg köze van a csigához. Nem csak fantázianév, ez bizony az éticsiga nyála, ami azért felel, hogy az állatkát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak. Még folynak a kutatások a hatóanyag bőrre gyakorolt hatásának alátámasztására vonatkozóan. Rengeteg hasznos anyag van viszont a csigaváladékban és sejttenyésztéssel alátámasztva, már valószínűsítik, hogy serkenti a bőr regenerálódását, segíti a bőr vízmegtartását és támogatja a sebgyógyulást. Szerény véleményem szerint egy szuper összetevő, ami számomra nagyon bevált. Az én bőröm nagyon szereti és más termékekben is használom magamon.    

Saliclyc Acid: Szalicilsav ez a BHA. Zsírban oldódik, így képes a sejtek belsejében hatni. Gyulladáscsökkentő és az egyik leghatékonyabb összetevő mitesszerek és pattanások ellen. Ha mondjuk egy arcápolás ellen beoltott tinédzserfiúnak egyetlen terméket kellene mondanom, hogy használja a problémás bőrére. Tuti ez a tonik lenne az.

Beta-Glucan: élesztőből kivonható cukor féle, gyulladáscsökkentő hatással és antioxidánsokkal.

Althaea Rosea Flower Extract: Ez a mályvarózsa virágból nyert kivonat.

alcea_rosea_purple1.jpg

(A kép forrása: wikipedia.org. Tuti ismered ezt a növényt, csak nem biztos, hogy tudtad, hogy ez a becsületes neve. Legnagyobb meglepetésemre nekünk is van a kertben egy ilyen bokor.)

Polyglutamic Acid: a nyers szójabab egyik összetevője, teljesen biztonságos anyag.

Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract: A kövér porcsin növény kivonata, C- és E-vitaminnal és Omega-3 zsírsav tartalommal.

portulaca_olerancea_sativa_1.jpg

(A kép forrása: wikipedia.org. Ez a növény a kövér porcsin.)

Psidium Guajava (guava) Fruit extract: Guáva gyümölcs kivonat.

Aspalathus linerais (Rooibos) Extract: Vörös fokföldirekettye növény kivonat.

rooibos_aspalathus_linearis.jpg

(A kép forrása: wikipedia.org, igen a rooibos teának is ez az alapja, és van magyar neve is. Sosem gondoltam volna.)  

Zanthoxyplum Piperiatum Fruit Extract: Szecsuáni bors, természetes tartósítószerként használják Koreában. Japánban őshonos gyógy- és fűszernövény.

Pulsatilla korean Extract: Szintén egy gyógynövény, a koreai kökörcsin kivonata. Gyulladáscsökkentő és széles antimikrobiális spektrummal rendelkező szer.

pulsatilla_koreana.jpg

(A kép forrása: wikipedia.org. Szerintem egy kifejezetten szép növény.) 

Usnea Barbata (Beard moss) Extract: A virágos szakállzúzmó kivonata. Gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaellenes szer, valamint természetes tartósító.  

usnea_australis.jpg

(A kép forrása: wikipedia.org. Ettől azért megijednék, ha a nyakamba esne egy erdőben.) 

Arcylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer: egy stabilizáló és sűrűség szabályzó anyag.

 benton2.jpg

Összegzésképp ez a tonik egy szuper hatékony termék, ami ráadásul rendkívül gazdaságos is, mert nagyon sokáig elég, a 200 ml kiszerelés 6840 Ft-ért számomra több, mint fél évig kitart. Három pumpálásnyit nyomok a kicsit nyálkás vízszerű, teljesen áttetsző anyagból a tenyerembe és körkörös mozdulatokkal bemasszírozom az arcomba. Megvárom, míg beszívja a bőröm, és jöhet is rá a következő réteg arcápolási termék, vagy egy hidratáló zárásképp. Ez a lépés amúgy az arcápolási rutinomban reggel és este is megjelenik az arcmosás után. Ezt a tonikot speciel este használom, reggel egy másikat alkalmazok.

Nyugodtan használható reggel és este is egyébként, ezzel még tuti nem fogja senki sem túlhámlasztani az arcát, de látványos lesz, hogy csökkenek a pattanások, a bőrproblémák, a bőr pedig hidratáltabb, élettel-telibb és egészségesebb képet mutat majd.

Te használsz tonikot, vagy mistet az arcápolási rutinodban?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien

Szólj hozzá

vélemény reklám ősz test arcápolás webshop tudatos vásárlás benton webáruház testápolás tonik mist inci hámlasztás aloevera toner termékfotó BHA termékbemutatás notino.hu támogatott tartalom koreai arcápolás tudatos arcápolás inci elemzés összetevőlista tudatos szépségápolás tudatos testápolás