2015. aug 23.

Őszi trendek 2015

írta: Natulcien.style
Őszi trendek 2015

Milyen furcsa, hogy augusztusban már téli kabátokkal és csizmákkal van tele minden bolt. Mintha nem adnánk meg mindennek az idejét akkor, és amikor ott a helye. Talán pont azért érint ez most érzékenyen, mert mostanában nem bírok kiverni egy elcsépelt bölcsességet a fejemből: „Ami megy, engedjétek, ami jön, fogadjátok”. Ezen vagyok.

Jöjjenek tehát az őszi trendek, hogyha itt az ideje, felkészülten érjenek minket a csípős reggelek.

Párhuzamot kell vonnom a tavaszi irányokkal, ugyanis nagy változások nem történtek a divatvilágban. Ez megkönnyíti a dolgunkat, mert a tavaszi beruházások jobban megtérülnek, csak pár praktikával téliesíteni kell a már meglévő darabjainkat.

Tehát egy kis ismétlés. Ami tavasz óta tartja magát a trendek között:

Minden, ami váll mutogatós és félvállas.

felvallas.jpg

Az aszimmetrikus szoknyák, kis újdonság, hogy most ősszel a lapszoknyák a legdivatosabbak.

lap1.jpg

lap2.jpg

lap3.jpg

A derék hangsúlyozása, és kiemelése még mindig nagyon nőiessé teszi a megjelenésünket, és szerencsére stabilan tartja magát a követendő divatirányzatok között.

derek1.jpg

derek2.jpg

A nagy kedvenc, a bohó-hippi életérzés rojtokkal.

rojt.jpg

A poncsó divat kiegészül a cape nevezetű „köpennyel”, ami gyakorlatilag egy elegánsabb poncsó, kihagyott hellyel a karoknak. (Ha bárki tudja ennek a ruhadarabnak a magyar nevét, megköszönöm, ha kisegít.)

cape2.jpg

cape1.jpg

No és nézzük, mik az újdonságok:

Az átlátszó részletekkel feldobott ruhadarabokkal óvatosan kell bánni. Inkább alkalomra, mint hétköznapi viseletre ajánlottak.

atlatszo.jpg

A virágos részletek marginálisan, de visszatértek.

virag.jpg

A patchwork részletek sose voltak nagy kedvenceim, mint ahogy a kockás anyagok sem, de találni azért egy-két használható darabot, ami úgy illeszthető be a mindennapokba, hogy senkit nem ingerlünk arra, hogy piknikezzen rajtunk, vagy hogy a kezünkbe nyomjon egy vasvillát.

kocka1.jpg

A kockásat, ha sállal hozzuk be az öltözködésünkbe és magunkra terítjük, még a poncsós vonulathoz is csatlakoztunk.

kocka2.jpg

A nyakkendős és kötött masnis ingek most újra divatba jöttek. Ha valaki érez egy kis hajlamot, hogy feldobja a megjelenését, nem kell ám beruházni egy ilyen darabba. Elég, ha méteráru boltban veszünk valamilyen tetsző színű szalagot, és egy ingünk gallérja alatt megkötjük. Kész is.

tie1.jpg

tie2.jpg

A legmegosztóbb darabja az ősznek, az anyukáink korából ismert nadrágszoknya. Szerény véleményem, hogy senkinek nem áll jól és… nem tudok érvet mellette, bocsánat, ha valakinek a lelkébe taposok ezen gondolatommal, de pont ez a szép a divatban, mindenki megtalálja a saját stílusát, és meg van a lehetősége, hogy azt hordjon amit, és ahogy akar, és szeretne. Akár egy ilyen nadrágszoknyát is.

culottes.jpg

A szőrme részletek pedig visszatértek tavaly télről, és megkérdőjelezhetetlenül ott van a helyük a boltok polcain.

szorme1.jpg

szorme2.jpg

szorme3.jpg

A képeket a Pinterestről válogattam, remélem tetszett az összefoglaló az őszi felkészüléshez.

Szép napot kívánok mindenkinek.

Üdv: Natulcien.

Szólj hozzá

divat ősz inspiráció kocka trend virág hippi nyakkendő szőrme poncsó 2015 bohó