2014. nov 19.

A női test

írta: Natulcien.style
A női test

mybodygallery

 

A fenti linkre kattintva, egy számomra nagyon kedves kezdeményezésre bukkanhattok. Az a neve, hogy mybodygallery. Hús-vér nők mutatják meg a testüket fényképeken, ki-ki saját szégyellősége szerinti mértékben levetkőzve vagy éppen felöltözve. A kezdeményezés célja az volt, hogy segítséget nyújtson testképzavaros nőknek abban, hogy pontosabb képet kapjanak a testükről. Az érdeklődő beállíthatja az oldalon saját súlyát, magasságát, életkorát, testalkatát és a találati lista alapján kap egy viszonyítási alapot arra, hogyan is nézhet ki ő. Illetve, hogyan fest egy nő az ő paramétereivel. Érdemes kipróbálni, ha vissza akarunk térni a realitásokhoz. Önkéntelenül is hatnak, főleg a nőkre a médiában sulykolt idealizált testképek. Tiszta felüdülés egy ilyen oldal a címlaplányoktól való megcsömörlés után. Ha elkap az ilyen elrugaszkodott, tökéletes akarok lenni hangulat, akkor bevallom a legjobb hangulatjavító számomra, ha olyan oldalakat nézegetek, ahol ismert emberek, főleg színésznők, hírességek szerepelnek, smink nélkül, vagy éppen a strandon. Üdítőleg tud hatni a photoshop előtt és után képgyűjtemény is. Néha nem árt tudatosítani, hogy bizony bármelyikünkből lehetne címlaplány egy profi csapattal a hátunk mögött.

Mi nők hajlamosak vagyunk felnagyítani tökéletlenségeinket és alábecsülni pozitívumainkat. Azok, amik tetszenek magunkban természetesek, magától értetődőek és nem értékeljük annyira, mint kellene. Bezzeg azok a fránya hiányosságok, ami lehetne kicsit nagyobb, vagy kisebb, keskenyebb, vagy szélesebb. Rögtön arra kerül a fókusz, elterelve a figyelmet arról, amit amúgy szeretünk magunkban, és amivel elégedettek is vagyunk. Azt hihetnénk, hogy csak minket nőket érint ez a probléma, de személyes tapasztalatim szerint az önmagukkal való elégedetlenkedés a férfiakban is benne van, csak nem beszélnek róla, annyit. (my body gallery: men)

Sokakat az tart vissza a divattól, a stílusos öltözködéstől, hogy nem elégedettek a testükkel. Takarják vagy nem megfelelő méretbe próbálják belepasszírozni csak azért is, vagy csak nem szeretnék felhívni magukra a figyelmet az utcán vagy a munkahelyen. Az öltözködésünk az egyik első üzenet, amit a külvilág és embertársaink felé közvetítünk. A női önértékelés egy hihetetlenül érzékeny és elefánt memóriával rendelkező rendszer, és bizony a negatívumokra, a kritikára emlékszik jobban. Az önbizalom pedig mindenki tudja, belülről fakad. Megszerettetni a testét senkivel nem lehet erőszakkal, vagy sulykoló, hangzatos, SZERESD MAGAD szlogenekkel, de el lehet ültetni a lehetőség magját, ha szembesül vele az ember lánya, hogy bizony a híresen irigyelt, tökéletesnek kikiáltott nők is úgy néznek ki, mint mi, hétköznapi nők az utómunkálatok nélkül és azzal a mondással, hogy a legszebb nőt is unja egy férfi…otthon.

Szép estét kívánok.

Natulcien

 

Szólj hozzá

ajánló testkép szellem tökéletlenség önelfogadás Mybodygallery