2019. okt 22.

Hidratáló arclemosó

írta: Natulcien.style
Hidratáló arclemosó

A szép smink a szép bőrnél kezdődik. Nem lehet csodát várni senkitől, azaz még a legprofibb sminkes sem tud nekem babaarcot varázsolni, ha a hozott alapanyag nem megfelelő. A szép bőrhöz vezető út pedig a tökéletes tisztítással indul, ami kétfázisú. Az első fázis a smink olajos eltávolítása, a második lépés pedig a bőr megtisztítása, és az olajos maradványok eltüntetése. Nekem legalábbis ez a módszerem. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindenkinek a saját bőrének igényeihez kell igazítania az arcápolási rutinját. Én csak a sajátomról tudok mesélni, ami talán egy jó kiindulási pont lehet neked, vagy egy új irány, vagy egy érdekes alternatíva, vagy akár egy kerülendő szentségtörés. Így a szép, hogy mind-mind különbözőek és egyediek vagyunk. A lényeg, hogy próbálj ki miden számodra szimpatikus módszert, terméket és tapasztalj, tanulj sokat a saját bőrödről. Pár év alatt meg lesz a megfelelő rutin, ami természetesen folyamatosan változik majd az évszakok, az élethelyzeteid, és a biológiai ritmusod változásai alapján. Nem ringatlak illúziókba, ez egy soha véget nem érő történet.

Az olajos lemosás megér majd egy külön bejegyzést. Elöljáróban annyit, hogy az én bőröm szereti a változatosságot és az olajokat, mivel alapvetően száraz típusú. Első fázisú sminklemosó olajként én a következőket szoktam használni, váltogatva: avokádóolajt, tökmagolajat, olívaolajt, kókuszolajt, de szinte minden hidegen sajtolt extra szűz olajat, amihez hozzájutok. A kókuszolaj viszont sokaknál okoz pattanásokat, így ha érzékeny vagy a kókuszolaj-származékokra, akkor ezt érdemes kerülni. A szőlőmag olaj is szuper sminklemosó, de az én száraz bőrömet tovább szárítja, így inkább olajos bőrtípusúak számára ajánlom.

Jöjjön most a második fázisú kedvenc hidratáló lemosóm bemutatása, ami a mai bejegyzés fő témája.   

cerave2.jpg

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül, és a Notino.hu támogatásával készült.

Rengeteg arclemosót próbáltam, mivel napi szinten sminkelek. A fent említett olajak nagyon szépen eltávolítják a sminket, de ez még korán sem elég. A legtöbb arclemosóval az volt a problémám, hogy nagyon szárítottak. Hamar rájöttem arra, hogy nekem a "cleansing foam"-ok, azaz a habzó arclemosók nem a legjobb alternatívák. Maradtak a lemosók zselés, krémes formulával. Abban a kategóriában már találtam megfelelőt, de árérték arányban a CeraVe cég hozta el számomra a megváltást, a CeraVe Cleansers nevezetű hidratáló arclemosóval.

A Cerave egy bőrgyógyászok által alapított amerikai márka. A bőr természetes külső védőrétegének helyreállítására helyezik a hangsúlyt, telepakolva a termékeiket ceramidokkal, koleszterollal és szabad zsírsavakkal.  Ez az első lemosó, amivel a bőröm puha, hidratált és selymes érzetű, az előtte megszokott „csikorgatósan” száraz, és „feszülően tiszta” élmény után. A termék zselés, géles állagú, fehér, illatanyag mentes formula. A kiszerelése nagyon praktikus, mivel az adagolója pont annyi terméket nyom ki, ami szükséges az arcom teljes megtisztításához. Nedves kézre nyomok belőle egy pumpálásnyit, majd mindkét kezemben eloszlatva, körkörös mozdulatokkal tisztítom meg az arcom. Vízzel öblítem, és puha törülközővel szárítom.

 

Összetevő lista:

Water: víz

Glycerin: Glicerin, a leggyakrabban használt vízmegkötő.

Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol és Stearyl Alcohol: Zsíralkoholok. Ezek „jó” alkoholok közül valók, melyek nem szárítják és irritálják a bőrt. Bőrpuhító és sűrítőanyagok.

Phenoxyethanol: A kozmetikumokban az egyik leggyakrabban használt tartósítószer, mivel az egyik legkevésbé irritáló.

PEG-40 Stearate: Ez a szóösszetétel, egy szintetikus polimert, egy tisztítószert takar, ami polietilénglikolból (PEG) és szterainsavból áll. A sztearinsav egy természetben is előforduló zsírsav, a PEG pedig egy mesterségesen előállított anyag. Azért nem szokták szeretni a PEG-eket, mert a gyártási folyamat során mérgezőnek számító anyagokkal is szennyeződhet, de ennek minimális az esélye, és hatalmas mennyiséggel kellene találkozni ahhoz, hogy ez káros legyen. Az összetevő EWG kockázata emiatt viszont közepes (3-6). Ezzel az összetevővel el is érkeztünk egy új, kardinális részhez az összetevőlista elemzésben, mégpedig az EWG kockázathoz. Ki is fejtem mi ez.

Az EWG egy non-profit szervezet ami 0-10-ig terjedő skálán értékel (10-es érték a legkárosabb).  Az EWG azért dolgozik, hogy a gyártók a lehető legkevesebb káros anyagot használják a termékeikben. Természetesen nem tévedhetetlenek és folyamatosan felülvizsgálják a véleményüket, amennyiben új információ derül ki egy összetevőről, de kiindulási alapnak tökéletes. Ha bővebben érdekel a téma, itt olvashatsz róluk angolul: www.ewg.org.

Behentrimonium Methosulfate: Kvaterner ammónium só, ami szintén tisztító anyag. Fertőtlenítő hatású, gombaölő tulajdonságokkal. Az EWG kockázata: 0.  

Glycerin Stearate: Természetes bőrpuhító, és lágyító zsírsav.

Polysorbate 20: Tisztít, lágyít, EWG kockázata alacsony (1-3).

Ethylhexyglycerin: tartósítószerként is funkcionáló bőrjavító anyag.

Potassium phosphate: PH érték szabályzó szerepet tölt be, és a rendes neve: kálium-dihidrogén-foszfát.

Disodium EDTA: Etilén-diamin-tetraecetsav. Egy olyan stabilizáló anyag, ami miatt nem változik a termék állaga. Biztonságos összetevő.

Dipotassium Phosphate: szervetlen só, EWG kockázata 1. Korrózió gátló, és PH szabályzó anyag.

Sodium Lauroyl Lactylate: Ez az összetevő egy hidratáló, habképzős anyag, a tejsav nátrium sója.

Ceramide NP, AP és EOP: ceramidok, amik mint már említettem, a bőr természetes védőrétegéért felelnek.

Phythosphingosine: Egy, a bőr legfelső rétegében megtalálható lipidféle, ami a bőr anti-mikrobiális védelméért felel. Gyulladás ellenes funkciója is van, ezért nagyon jó pattanások ellen.   

Cholestrerol: A ceramidok mellett már említett koleszterol.

Sodium Hyaluronate: a hialuronsav só formája, mely képes vizet szívni a bőrbe, így telítődést okozva pedig csökkenti a ráncokat.

Xantam Gum: cukor és szőlőcukor erjesztésével előállított sűrítőanyag.

Carbomer: szintén sűrítőanyag, ami géles állag előállításához kell.

Tocopherol: Az E vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Az egyik legjobb antioxidáns. Segít a bőr védőrétegének fenntartásában.

 cerave1.jpg

Engem nagyon megnyugtat a tudat, hogy egy bőrgyógyászok által kifejlesztett arclemosó ápolja napi szinten a bőröm, amiben ráadásul nincsenek káros anyagok, csak szuper összetevők, amik segítik a bőröm rendeltetésszerű működését.  

A termék többféle méretben kapható. Én a majdnem legnagyobbra ruháztam be, és egyáltalán nem bántam meg. Használom már körülbelül fél éve, de még mindig bőven van benne, napi használat mellett. A nagy kiszerelés gazdaságosabb. Írom is mennyire jön ki a milliliter ár a különböző méreteknél:

1000 ml 7090 Ft, azaz 7,09 Ft/ml

473 ml 4090 Ft, azaz 8,65 Ft/ml

236 ml 2990 Ft, azaz 12, 67 Ft/ml

88 ml 2090 Ft, azaz 23,75 Ft/ml.

Érdemes a legkisebb „próba” méret után, ha bevált a legnagyobbra beruházni. Vagy akár családon belül, barátokkal megosztani a nagy kiszerelést.

Mesélj, milyen arclemosót használsz?

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien

Szólj hozzá

ajánló reklám test arcápolás hidratáló testápolás inci arclemosó notino.hu tudatos arcápolás inci elemzés összetevőlista tudatos szépségápolás tudatos testápolás hidratáló arclemosó CeraVe