2020. ápr 04.

Ere Perez termékek

írta: Natulcien.style
Ere Perez termékek

91634644_924122498011026_4458992041199665152_n.jpg

Szeretem a minél természetesebb kozmetikumokat, de nem tenném le a voksom egyértelműen a natúr, bio, vagy akárhogy is nevezzük őket oldal mellett. Nem minden mesterséges anyag rossz ugyanis és nem minden természetes jó a bőrömnek. Én alapvetően a „clean clinical” vonalat preferálom, azaz a lehető legkevesebb káros anyag legyen a termékben. Kerülöm a parabéneket, az alkoholt, a parfümöt, a kémiai fényvédőt és minden egyéb káros dolgot, aminek az EWG kockázata közepes, vagy magas. Nem sok termék marad könnyen elérhető helyeken, de engem felvillanyoz ezen termékek felkutatása. Az általam kedvelt, és keresett halmazba tartozik a mai bejegyzésemben bemutatott Ere Perez márka is. Az ausztrál cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy természetes, növényi alapanyagokból a lehető legkevesebb káros, és felesleges összetevő nélkül készítsenek smink- és arcápolási termékeket. Nekem a bejegyzésben bemutatott 3 terméket volt szerencsém eddig használni tőlük.

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült.

Ha már eljutottunk addig, hogy meg van a márka, aminek a termékeibe INCI, azaz összetevőlista alapján bizalmat vetnénk, egy nagyon komoly problémakörrel kell szembesülnünk. Megjegyzem mellesleg, hogy a bejegyzésben bemutatott termékek INCI-je tökéletes, szóval nem az összetevőlista elemzésre helyezem a hangsúlyt, hanem a fent már bevezetett problémákra.

Kevés a szín választék, és mivel csak online beszerezhetőek, nincs teszter, minta, próba lehetőség sem, ráadásul a minőségi összetevők miatt, még az árak is magasabbak, mint a könnyen hozzáférhető drogériás társaiknak. Ki lenne olyan őrült, hogy összetevőlista alapján kísérletezzen? Hát természetesen én. Imádom az ilyen kincskereséseket, és bátran bele is vetettem magam a webshop kínálatába. Tudom, hogy a vásárlók 90%-át visszariasztja ez a probléma, de mindjárt elmesélem hogyan küszöböltem ki a színproblémákat, és közben bemutatom a választott termékeket is.

Ere Perez Arnica, krémes korrektor

91698932_547909902525212_1077494624689324032_n.jpg

Számomra nem kell nagy fedés szem alatti elszíneződésre, csak egy kis árnyalat egységesítés, de annál több hidratálás, és az sem árt, ha nem ül bele a szem alatti ráncokba a korrektor. Szerencsére ezeknek a kritériumoknak megfelel ez a korrektor, bár én egy kis plusz szkvalán olajat is rakok hozzá a tuti biztos hidratálásért. Egy üveg tégelyben van a termék, amihez így könnyen tudok adagolni plusz dolgokat, és mivel kicsit szárazabb formula, az én vízhiányos bőrömnek, kifejezetten jót tesz egy kis olaj. Viszont csak 3 árnyalatban kapható. Én a legvilágosabbat vettem meg, mégpedig a következő elgondolásból. A szem alatti területet mindig érdemes egy kicsit világosabb árnyalatú korrektorral kiemelni, mert a világosítás, nyitja a tekintet. Ráadásul, ha túl világos könnyebben tudok rajta sötétíteni, mint egy túl sötéten világosítani. Természetesen a sötétítésre szükség is van, így egy sötétebb színezett hidratálót rakok a korrektorhoz, amit ecsettel elkeverve viszek fel a szemem alá. Kicsit ez is hígítja az amúgy krémes textúrát és tökéletes színárnyalatot ad végeredményképp. Az is működőképes, ha 2 korrektort veszünk, egy világosabbat és egy sötétebbet, és azokat keverjük össze korrektor ecsettel. Én nem vagyok szívbajos kozmetikum tekintetben, simán keverem a dolgokat, boszorkánykonyha hangulatban, de az egy márkán belüli keverés mindig sikerülni is szokott, emiatt igazán nem kell aggódni.

Ezért is voltam benne biztos, hogy nekem két féle alapozóra van szükségem a márkától. Természetesen alapozó mániás is vagyok, de mivel amúgy sem tudtam dönteni 2 termék között, gondoltam akkor a kellemeset a hasznossal összekapcsolom, és legalább tudom majd keverni a különböző színeket és a textúrákat.

Ere Perez Oat milk, hidratáló krémes alapozó

91158299_262358551455654_8210703355018739712_n.jpg

Ebből az alapozóból csak 2 árnyalat van. Egy nagyon világos és az én világos kreolos bőrömre való. Természetesen én a világosabbat vettem, azóta már változtattam volna az elképzelésemen. Ez egy testesebb hidratáló krém, aminek nagyon szép természetes bőrképe van. Hidratáló, tápláló és nagyon jól keverhető. Jelenleg ez a világos keverő színem, mert annyira világos, hogy esélytelen magában még a legfakóbb, legsötétebb téli hónapok alatt is, szóval ezt elrontottam.

De akkor jött ugye a másik alapozó, amiből pedig a sötétebbet választottam, ugyanis annak is csak két árnyalata van.

Ere Perez Quinoa, water foundation azaz vizes alapozó

91230917_502659177079048_2725948406273933312_n.jpg

Ez egy vízbázisú, nagyon folyékony alapozó, meglepően vízszerű, ezért gondoltam, hogy milyen jól lehet majd vele keverni a sűrűbb Oat milket. Nos ebből a sötétebb viszont túl sötét még nekem is. Valószínűleg csak a legsötétebb nyári barnaságomban tudom magában használni, szóval ki érti itt a márka logikáját a szín sémák területén? Lehet itt a világosabb lett volna jobb, de már ebből kell kihozni a legjobbat. Ez az alapozó nagyon érdekes, és ritkaság számba megy. Tényleg vízszerűen folyik, nagyon ügyesen kell vele dolgozni, gyakorlott sminkes kezeket igényel és kis ismerkedést, de amivel kompenzálja makrancos mivoltát az az eszméletlen bőrkép, amit hagy maga után. Egy nagyon izgalmas, fél matt finish, ami nagyon jól néz ki.

Szóval, ha keverem a világos Oat milket és a sötét Quinoa-t, akkor teljesen jól működnek együtt. Megéri-e szenvedni a kutyulással? Számomra igen, mert nagyon jók az összetevőik, egészséges dolgokat kenek magamra, és alapozókkal, krémekkel, egyéb termékekkel is tudom őket keverni, legközelebb pedig már biztosan tudom, milyen színt válasszak, kettőből nincs esélyem nagyot tévedni.

A Youtube videók az adott termékről, amúgy sokat segítenek, de még nekem, mint gyakorlott online sminkvásárlónak is okoznak meglepetéseket.

Vannak olyan oldalak is, amik segítenek a megfelelő árnyalat kiválasztásában (Temptalia.com foundation matrix, Findation.com find your perfect…), ám sokszor ezek a kisebb natúr márkák nem szerepelnek az adatbázisban, szóval maradnak a swatch nézegetések, ami meg ugye a fényviszonyokon múlik.

Segítségképp leírom nekem milyen egyéb alapozó árnyalataimhoz passzolnak ezek az alapozók, hátha könnyebb így belőni a megfelelő árnyalatot:

Téli alapszínem: Estee Lauder Double Wear Light 2N1 desert beige, nos az Ere Perez Oat milk Latte  falfehér bőrre való. A Quinoa viszont sokkal sötétebb, kb. 3C2 Pebble, vagy 3W1Tawny kategória, ami az én legsötétebb nyári színem. Ezek kb. egy 4-es Lancome alapozó sticnek felelnek meg, hogy másik márkát is említsek. A Lancomeból pedig 1-es a téli színem a Teint Idole Ultra Wear alapozó stickből.

Összefoglalva nekem a korrektorból a Honey, az Oat milkből a Chai, a Quinoa-ból pedig a Haze árnyalat lenne jó választás.

Köszönöm, hogy elolvastál, üdv: Natulcien.

Mesélj, te mersz próba nélkül alapozót rendelni?

Szólj hozzá

reklám test korrektor webshop tudatos vásárlás alapozó webáruház árnyalat shades biokozmetikum naturkozmetikum szponzorált tartalom notino.hu támogatott tartalom tudatos arcápolás tudatos sminkelés inci elemzés tudatos szépségápolás ereperez foundation finder