2020. feb 02.

Saffee micellás víz

írta: Natulcien.style
Saffee micellás víz

Egy érdekes, ámde megosztó, használatát tekintve pedig több félreértésre is okot adó arcápolási terméket szeretnék bemutatni most, mégpedig a micellás vizet. Nem olyan rég jelent meg az üzletek polcain, mégis sokaknak beépült már az arcápolási rutinjába. Az én személyes véleményem, és az INCI elemzés mániám következménye, hogy nehéz jó összetevőlistával rendelkező micellás vizet találni. Én azt vallom, ha nem jó egy termék összetevőlistája, akkor az is hasznosabb, ha nem használunk semmit, mintha káros anyagokat kennénk magunkra. A micellás víz ezért is megosztó, mert sokan feleslegesnek tartják. Szerintem sem elég magában a smink eltávolítására, de nagyon jó kiegészítés lehet, főleg reggeli arctisztításra. No, és itt érkezünk el a használattal kapcsolatos félreértésekhez.  A micellás víz nem víz, ezért le kell mosni használat után úgy, mint az összes többi arctisztító szert. Én vattakoronggal viszem fel, törlöm át az arcom, és ugyanazt a vattakorongot bevizezve törlöm át ismét a bőröm. A másik kérdés, hogy reggel kell-e arcot tisztítani, hiszen este, ha ezt lelkiismeretesen megtettük, hogyan koszolódhatna újra a bőr? Nos, a reggeli arctisztítás nem a rárakódott szennyeződések miatt kell, hanem a bőr természetes esti működési folyamatai miatt. A bőr este is dolgozik, faggyút termel, és ezeket a melléktermékeket kell reggel letisztítani a bőrünkről. Tényleg nem igényel kétfázisú, nagymosást az arc reggel, de a sima vizes, vagy a micellás vizes áttörlést, már nagyon fogja értékelni. Szerintem erre a funkcióra a legtökéletesebb ez a termékkategória. 84948569_184034146015115_1063629533954965504_n.jpg

Annak ellenére, hogy lemossuk, nem mindegy mit tartalmaz, nézzük tehát az általam használt Saffee Cleansing micellás víz összetevőlista elemzését.

Szeretném felhívni a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült.

Összetevők:

Water: víz

Ploxamer 184: egy szintetikus polimer, tisztító szer. Oké, de, hogy mi a fene az a polimer? Egy nagyméretű molekula, ami ismétlődő egységekből épül fel. Ugye, hogy sokkal érdekesebb így a kémia, mint ahogy a suliban tanították? Bevallom én sosem gondoltam volna, hogy szabadidőmben kémiával, és fizikával fogok foglalkozni.

Glycerin: Glicerin azaz vízmegkötő anyag, ami állati és növényi zsírokban, és a mi bőrünkben is megtalálható.

Sodium Lavulinate: a levulinsav sója, ami egy bőrkondicionáló hatóanyag, valamint a mesterséges tartósítószerektől mentes natúrkozmetikumok kedvelt tartósítószere.  

Sodium Salicylate: egy újabb só, ez a szalicilsav só formája, amit inkább gyógyszerekben használnak fájdalom- és gyulladáscsökkentésre, és nem sikerült kiderítenem mit is csinál ebben a termékben. Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem. A lényeg, hogy nem káros.

Sodium Anisate: Természetes növényi sav, ami bizonyítottan nyugtató hatású a gyulladt, és irritált bőrre, ezenkívül segíti a bőr savas egyensúlyának fenntartását, ami növeli a mikrobiális fertőzések elleni védelmet. 

Sodium Lactate: még mindig a sóknál tartunk, mégpedig a tejsav nátrium sójánál, ami egy ph szabályzó anyag. Egyébként húskészítményekben is használják gombaellenes hatása miatt tartósítószerként, és E325 néven találkozhatunk vele.

Sodium PCA: egy aminosav származék, egy természetes hidratáló elem  a bőrben, vízmegkötő képességgel.

Glycine: egy rendkívül kicsi aminosav, ami fehérjéket épít fel. Szintén vízmegkötő, de ráncsimító hatása is van.

Fructose: más néven gyümölcscukor, ami egy hidratáló, vízmegkötő összetevő.

Urea: nem, ez nem pisi, annak ellenére, hogy megtalálható a vizeletben is. Kis mennyiségben használva ez is hidratáló, vízmegkötő anyag.

Niacinamide: az én egyik kedvenc összetevőm, a már sokat emlegetett B3-vitamin. Természetesen ez is hidratál, jó a pigmentfoltok ellen, serkenti a kollagén termelést, pattanások ellen egy kimondott csodaszer, és állítólag még öregedés elleni hatóanyag is. Normalizálja a faggyútermelést, és a pórusok méretét is. Ugye, milyen jól hangzik? Én imádom azokat a termékeket, amikben van niacinamide, sőt magában is szoktam használni.

Inositol: lecitin származék, ami hidratál.

Sodium Benzoate: ha még nem unnátok a nátrium sókat, ez speciel tartósítószer.

Lactic Acid: azaz tejsav. Mesterségesen állítják elő ezt az AHA savat, és a bőr legfelső rétegét hámlasztja, de mellette hidratál is.

Sodium Hyaluronate: a hialuronsav só formája, mely képes vizet szívni a bőrbe, telítődést okozva, mellyel csökkennek a ráncok.

Hyaluron Acid: azaz hialoronsav. Természetes hidratáló elem, ami a bőrben is megtalálható. Nagyszerű vízmegkötő, ami szintén telítődést okozva csökkenti a ráncokat, mint a só formája.

84680083_1338556236330807_9059514713775276032_n_1.jpg

Összefoglalásképp, kell-e használni micellás vizet az arcápolási rutinban? Végül is lehet nélküle élni, és egyáltalán nem szükséges, de lehet egy praktikus és kellemes alternatíva, azoknak, akik nagyon szeretnek elmélyedni egy-egy arcápolási területben. Nem a minimmalista vonalon fog megjeleni ez a termék a kedvencek között. Önmagában a micellás víztől tehát ne is várjunk csodát, mert nem arra találták ki, viszont kiegészítésképp nagyon hatékony szereplője lehet a napi rutinunknak, a bőrünk legnagyobb örömére. A reggeli arctisztításban számomra például kikerülhetetlen. Mivel kevés kell belőle, ilyen kiegészítő szerepkörben nagyon gazdaságos is. Ehhez a 250 milliliteres kiszereléshez, 2790 Ft-ért juthatunk hozzá, ami a tökéletes összetevőlista mellett szerintem egy igen jutányos ár, hiszen arcápolási szempontból rengeteg szuper összetevőt tartalmaz, ami ritka ebben a termékkategóriában.

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien

Te használsz micellás vizet?

Szólj hozzá

ajánló reklám webshop tudatos vásárlás webáruház inci szponzorált tartalom micellás víz notino.hu támogatott tartalom tudatos arcápolás inci elemzés tudatos szépségápolás