2019. jan 28.

2019-es divatrendek

írta: Natulcien.style
2019-es divatrendek

2019 az újra munkába állás éve lesz nálam. Természetesen egy kisgyerek mellett egyszerűbb az öltözködés, mintha nap-nap után meg kell jelenni emberek előtt, és szezonálisan is meg kell felelni az évszakok követelményeinek.

Elkezdtem kicsit hangolódni a témára és megnéztem milyenek is lesznek idén a divatrendek. A tervem, hogy folytatom a tavalyi nem vásárolok ruhát mozgalmam, és a meglévő ruhatáramból próbálom kihozni a legtöbbet a szezon inspirációi alapján. 

Nézzük tehát milyen ötletek, színek, fazonok, kombinációk határozzák meg az idei évünket divat szempontjából.

A színek:

Korall a Pantone év színe választottja

Ha nem a teljes szett, csak egy részlet vagy kiegészítő pompázik ebben a színben, már az is tökéletesen megfelel az év trendjének.

korall1.jpg

korall2.jpg

Sárga

Bevallom, nekem egyre jobban tetszik a sárga. Előszedem a sárga darabjaim és alig várom, hogy végre itt legyen a tavasz, én meg Csőrikének öltözzek.

sarga.jpg

Zöldek

A másik nagy favoritom. Ez az idei szezon amúgy sok kedvemre való darabot tartogat. Eddig is sokat hordtam az ilyen árnyalatú kendőimet, mondhatni megelőzve a korom.

zold_1.jpg

zoldv.jpg

Neutrális színek a „bárkinek, bárhol, bárhogyan” színek

Na, ezek azok az árnyalatok, amiket lehetetlen néven nevezni, de nagyon jó töltelék színek. Magukban is jól néznek ki együtt, illetve egy-egy színes darab mellett is tökéletes háttért biztosítanak a megjelenésünknek.

neut1.jpg

neut2.jpg

Alapszínek alapkombinációi: szürke-fekete-fehér-piros-kék

Ez a tipikus eset arra, hogy a már meglévő darabokat újra fel lehet fedezni, más kombinációban.

asz.jpg

aff.jpg

ap2.jpg

ak.jpg

Ezüst, mint szürke alternatíva

Nagyon rég tartják magukat a fémes hatású árnyalatok. Idén a hideg tónusúaknak kedvez az ezüst.

ezust.jpg

A letisztult fehér

feher_2.jpg

Az örök fekete

A két eset, amin nincs mit tovább ragozni.

fekete.jpg

A minták:

Geometrikus minták

Stabil darabjai az éveknek. A geometrikus minták még mindig nagyon népszerűek.

geom.jpg

A festményeket idéző printek és minták

Ezek nekem nagy kedvenceim, mert egy egyszerű, egyszínű pólót is feldobnak.

fes2.jpg

Színátmenetes megoldások

Ezzel a hatással sosem tudtam mit kezdeni, számomra már túl színes megoldás.

atmente.jpg

A megunhatatlan virág minták

Amit én bevallom, már egy kicsit unok.

virag_1.jpg

Mixed prints azaz a kevert minták

Erről írtam egy bejegyzést még nagyon rég, mert nagyon vonzódom ehhez a megoldáshoz, de irtó ritkán jön össze úgy, ahogy elképzelem. Csak bátraknak ajánlott, vagy olyanoknak, akiket még véletlenül sem érdekel, hogy mit szól a környezet a megjelenésükhöz.

mix.jpg

A fazonok:

Bőr

Nagy kedvencem, de könnyen eshetünk fétis félreértések kereszttüzébe.

bor_3.jpg

Selyem

Az egyértelműen nőies anyag, ami könnyed, lenge és nem megfelelő alá öltözettel rendkívül előnytelen. Én nagyon szeretem össze nem illő anyagokkal kombinálni például bőrrel, szőrmével, vagy kötött darabokkal.

selyem.jpg

Áttetsző anyagok

Ez az a hatás, ami csak modelleken, kifutón, színpadon mutat jól, de azért van benne fantázia. Nem feltétlen egy fehér ing alatt átsejlő fekete melltartóra gondolok, de egy szettünkhöz passzoló színes body már érdekes lehet, és még vállalható is.

attetszo.jpg

Derék hangsúly

A megoldás, ami szinte mindenkinek előnyös. Nagyon szeretem a derék hangsúlyos ruhákat, megoldásokat, mert nagyon nőiesek és ez hozza a lehető legelérhetőbb közelségbe az ideálisnak tartott homokóra alakot.

derek_1.jpg

Fodrok

Itt megoszlanak a vélemények, mégis elég rég megjelenik a mindennapokban is. Ami a gond vele: vagy babásan túl sok, vagy pont rossz helyen súlytöbblet hatást keltően rosszul szabott. Sokaknak nem éri meg a vesződséget megtalálni a tökéletes fazont. Én nem is tudom vannak-e fodros ruháim?

fod.jpg

Aszimmetria

Az egyik számomra legizgalmasabb, de egyben legkevésbé praktikus fazon. Borzalmasan kényelmetlen és nehézkes rétegezni, így nagyon időjárásfüggő ruhadarabokat eredményező szabásvonal.

aszim.jpg

A-vonal

Ami szinte mindenkinek jól áll 160 cm felett, tehát sajnos nem nekem. Annyira szeretnék ilyen szoknyákat hordani, de én úgy nézek ki ezekben, mint egy kedves kerti törpe. Amúgy csodás alakot csinál és nagyon praktikus fazon a körte alkatú hölgyeknek, mert a popsi helyett a derékra helyezi a hangsúlyt.

avonal.jpg

Ha elmúltál 30, ne adj isten, divattal foglalkozol nem ér nagy meglepetés a kijelentést olvasva, az égvilágon semmi újdonság nincs a divatban. Évről-évre ugyanazok a színek, fazonok, minták, formák jönnek elő, más sorrendben. Én is írtam már jó pár témáról a fent soroltak közül, linkeltem őket, ha van kedv és energia szemezgetni, ihletet meríteni. Nem kell új dolgokat vásárolni tehát, hogy megfeleljünk az idei hangulatnak. Elég csak feltúrni a szekrényt, elő venni pár régi, rég nem látott kedvencet, vagy csak máshogy kombinálnia a már meglévő darabjainkat.

Képek forrása: Pinterest: 2019 fashion trends.

Szép napot, üdv: Natulcien.    

Szólj hozzá

ajánló bőr zöld fehér divat fodor test fekete feminin trend virág sárga festészet piros kék ezüst öltözködés áttetsző selyem szürke divatbemutató homokóra korall geometrikus 2019 asszimmetria neutrális Pantone mixed prints derékhangsúly