2017. már 22.

Tervek, célok, és a kívánságlista

írta: Natulcien.style
Tervek, célok, és a kívánságlista

Majdnem pontosan 2 éve írtam a blogon a terveimről. Nemrég találtam rá a kis szösszenetre, és nagyon érdekes volt visszaolvasni. A bloggal kapcsolatos terveim mind megvalósultak, sőt. Aztán, ahogy keresgéltem a blog régebbi bejegyzései között találtam egy kívánságlistát is. A Pinteresten tartok egy olyan virtuális táblát, ahová összegyűjtöm azokat a képeket, amik a megvalósítandó terveket, vagy éppen a vágyálmokat szimbolizálják. Erről a tábláról válogattam össze 7 képet a bejegyzéshez, és 5 dolog meg is valósult belőlük. Aztán, ahogy számot vetettem az elmúlt 2 évemmel, rájöttem, hogy messze felülmúltam a terveimet, céljaimat.

Alapvetően a tudatos életvitel képviselője vagyok, és nem a hedonista fajta. Élvezni kell persze a folyamatot, de engem meglepett, hogy ilyen határozottan tartok a kijelölt utamon, és hogy szépen sorban arra sodor az élet, olyan lehetőségek találnak meg, amikre vágyom.

Szerintem az elégedettség, a mindenki számára szubjektív jó élet azon múlik, hogy tudjuk, mit akarunk, merre tartunk, mik a céljaink és terveink. No, pontosan ez az, amit a legnehezebb kitalálni. Ebben senki nem tud segíteni. Annyi segítő könyv, X, és Y számú jó tanács kering az Interneten, ami próbál bekategorizálni minket és az életünket, hogy le tudjuk tesztelni vajon jó-e a házasságunk, jó munkaerő vagyunk-e, elég akrobatikus vagyunk-e a 20 legizgalmasabb szex pózhoz. Rengeteg bizonytalan ember próbálja elfedni az ezredik megvásárolt élménnyel, és ajándékkal azt, hogy igazából unatkozik. Unatkozik, mert nem tudja mi is az, ami vágyik. Kiégett 20-on évesek identitás válságban, hobbi nélkül, betegen, kilátástalanul, és katasztrofális jövőképpel látok magam körül, de ez a 30-asokra is jellemző ám.

És mi a megoldás általában? A környezethibáztatás. Erről már írtam a blogon, a felelősségvállalásról. Természetesen nincs esélyegyenlőség sajnos. Ez a téma is megérne pár sort, de nem szeretnék nagyon elkalandozni.

Időről időre számot vetek a fentiek okán azon, merre tartok, mit értem el, és mik a következő lépések. Ez a post ezt hivatott szolgálni. Ahogy én is, a blog is fejlődik, és elválaszthatatlanul alakul az online munkásságom az életem változásaihoz. Ebből kifolyólag lesz pár változás, amit inkább bővülésnek aposztrofálnék. Nekem is tágul, bővül az érdeklődési köröm, és a lehetőségeim, így a jövőben már nem csak divathoz, személyiségfejlesztéshez, és pszichológiához kapcsolódó témakörökben olvashattok tőlem véleményeket, ötleteket, észrevételeket.

Természetesen ez egy szimbiózis, amiben a blog, és egyben én is veletek együtt élek, titeket sem hagyhatlak ki a változásból. Amennyiben bármilyen ötlet, hozzászólás, építőjellegű kritika nyomja a csőrötöket, ezenfelül idő, energia, és affinitásotok is van ahhoz, hogy ezeket megosszátok velem, akkor arra nagyon kíváncsi vagyok. Érdekel, miről olvasnátok, milyen témakörök foglalkoztatnak titeket. Megtiszteltek a véleményetekkel, és hozzájárultok, a kis hobbim és jómagam fejlődéséhez is. Nagyon megköszönök minden visszajelzést, akár itt kommentben, akár a Facebookon, akár emailben, a natulcien@indamail.hu címen külditek el nekem.

Nagyon köszönöm ezúttal az eddigi aktivitást is, és habár ez a blog műfaj egy viszonylag passzív, és egyoldalú kommunikációs csatorna, szeretném, ha tudnátok, hogy rengeteget kapok tőletek, és azt a sok boldogságot, elégedettséget, amit a blog szerkesztéséből nyerek, igyekszem visszafordítani az irányotokba.

Köszönöm, hogy elolvastatok, és szép napot kívánok nektek.

Üdv: Natulcien

Ui.: A képeket a Pinterestes Kívánságlistámból (Wishlist) válogattam össze, hogy mindig a szemem előtt lebeghessen, merre tovább.

w20.jpg

w2.jpg

w23.jpg

w3.jpg

w22.jpg

w13.jpg

w11.jpg

w19.jpg

w8.jpg

w24.jpg

w21.jpg

w17.jpg

w10.jpg

w15.jpg

w12.jpg

w14.jpg

 

Szólj hozzá

vélemény lélek hangulat évforduló tervek visszajelzés önismeret wishlist