2017. feb 28.

Tél/tavasz átállás, és gardróbrendezés

írta: Natulcien.style
Tél/tavasz átállás, és gardróbrendezés

Mindenki utál szerintem pakolni. Főleg ruhákat, hétköznapi használati tárgyakat, lábbeliket, gyerek cuccokat, konyha cuccokat, stb. A költözés gondolom mindenkinek egy rémálom. No, de ne általánosítsak, inkább magamról beszélek. Annyira szeretem, mikor rend van, mikor mindennek meg van a helye, mikor minden szép, és tiszta. De ez kb. fél nap. Aztán az első rohanós reggelen, vagy nagyobb vacsora után borul a rendszer. Az élet körforgása, mintha egy folyamatos rendrakás lenne, elvégezhetetlen Sziszüphoszi kínszenvedés, mely sosem ér véget, sosem.

Felszabadult szabadidőmben gondoltam nekiállok a friss, jó levegő okozta eufória adta energiák levezetésének, és rendet rakok a gardróbban, elvégezve ezzel az aktuális téli/nyári váltást. No, addig jutottam, hogy leültem lejegyezni a gondolataimat a témában. Nem túl hatékony. De most arra fogom lustaságomat, hogy elméletben felkészülök, és aztán jöhet a gyakorlat.  

Ebben az időszakban van elől a legtöbb ruha, cipő, táska egyebek. Lassan előkerülnek a tavasziak, de még ugye nem volt idő elrakni a télit. Nekem speciel a télikabikhoz használt táskák nem mennek az átmenetiekhez….. Annyira felszínes, és semmitmondó ez a mondat, hogy kicsit el kell gondolkodnom.

Ilyenkor gondolok bele abba, hogy nekem mennyire jó dolgom van, ha ilyen problémák foglalkoztatnak. Nem a hétköznapi túlélés, és nem a mindennapi megélhetés a probléma. Nagyon megbecsülöm magam, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozhatom. Már a blogolás is a Maslow-féle szükségletpiramis teteje, hiszen az önmegvalósítás igazán nem tartozik bele az alapszintű ösztönök sorába. Ahogy végig megyek a gondolatmeneten, máris kezdek hálás lenni, hogy pakolhatok szezonról szezonra, és idényről idényre, hiszen vannak ruháim, amiket váltogathatok. Kicsit szégyellem is a kezdeti panaszkodást.

Nézzünk egy ideális állapotot tehát, hogy van időnk, energiánk, és ruhatárunk, amit el kell pakolni.

Készítettem pár montázst, ami olyan képeket tartalmaz, mikor együtt vannak még a téli, és már a nyári darabok a hétköznapokban. Nem érdemes tartan a stíluskeveredéstől, hiszen senki nem foglalkozik azzal igazán, mi van rajtunk. Pár lépés után úgyis elfelejti az utca embere, a környezetünk meg tisztában van ízlésficamunkkal, és bohókás hajlamainkkal, vagy épp perfekcionizmusunk ruhában testet öltött megnyilvánulásában, hogy még a bugyink színe is megy a táskánk béléséhez.

Szóval a lényeg, hogy ki lehet hozni abból is izgalmas dolgokat, ha épp egy nyári ruha és egy átmeneti kabát kerül a kezünkbe, valamint egy téli csizma. A lényeg, hogy funkciójának, az alkalomnak megfeleljen, és nem utolsó sorba jól érezzük magunkat a viselése közben.

Nem biztos, hogy meghoztam a kedvetek a pakoláshoz, de remélem a montázsokat élvezitek majd, és találtok pár használható ötletet arra az esetre, ha még tovább csúszik a téli/tavaszi gardrób rendrakás.

Szép napot, Natulcien.

Képek forrása: Pinterest.

tt1.jpg

Aki inkább felül fázós típus nyári tavaszi cipő és téli pulcsi közé bármilyen szoknya fazonnal kombinálhat. A fodor, a kocka, és a csík is jellemző lesz idén tavasszal a divatban.

tt2.jpg

A fehér becsempészése a sötét téli cuccok közé igazán üde, és kontrasztos megjelenést biztosít. Nagyon elegáns lesz a megjelenésünk egy ilyen összeállításban. Akár alkalomra is jó lehet. A téli csizma, boka csizma is passzol hozzá, bár én azért egy testszínű harisnyát felvennék alá, de a pulcsi tuti melegít, még az árnyékos utcákon is, vagy nagyobb szélben.

tt13.jpg

Újabb példa a fehér csempészésére kis színnel.

tt14.jpg

Minél több a fehér, annál tavasziasabb a megjelenésünk.

tt3.jpg

A nagy kötött, szőrmés pulcsik, amik hosszúak, pihe-puhák, és utálják a pasik, mert olyanok, mint a köntösök teljesen jól funkcionálnak kabátként is, akármilyen stílusban, színben, fazonban. Lehet minimál, kényelmes, vagy éppen dívás.

tt4.jpg

A szőrmés kiegészítőket sem kell felednünk még. Hosszú szárú csizmával mutat a legjobban.

tt5.jpg

Lenge nyári maxik alá nagyon könnyen öltözhetünk rétegesen, és egy hosszú szövetkabáttal nagyon jól állnak együtt.

tt6.jpg

Az oversize sálak nadrágokkal a legjobbak. Kis bokavillantás, és sikkes tavaszias lesz az összkép.

tt7.jpg

Az egyszerű télikabátokat, ha letisztult formában szeretnénk megmutatni, annyi a dolgunk, hogy egyszínű, vagy harmonizáló darabokkal vesszük fel, és máris kész a monokróm szettünk.

tt8.jpg

A ballonkabátszerű téli darabokat pedig egyszerűn hordjuk csak hidegebb napokon átmeneti kabátként. Minimalista, csinos, és kényelmes viselet is lehet belőle.

tt9.jpg

A nyári ruha, szoknya, nadrág felé rétegezése kimeríthetetlen tárháza az izgalmas, és nem mindennapi összeállításoknak.

tt10.jpg

A magas szárú csizmák iránt elfogult vagyok. Minivel mutat a legjobban.

tt11.jpg

De hosszabb, rafinált szoknya megoldásokkal is fantasztikus.

tt12.jpg

Vékonyabb nadrágokkal egy rövid állású télikabát nagyon praktikus, főleg ha reggel nagyon korán indulunk, és még kell a vastagsága. Délután egyszerűen kézben is hazavihetjük.

Szólj hozzá

bőr tavasz fehér test tél inspiráció öltözködés sál edzőcipő effortless gardróbrendezés maxiszoknya camel coat maxi kardigán