2015. júl 08.

Divatelemzés 1.

írta: Natulcien.style
Divatelemzés 1.

Új sorozatot tervezek. Címe még nincs, de addig, amíg nem találok jobbat, divatelemzés lesz a neve.

Sokszor gondolkodom azon, hogy igazából öltözködni nem bonyolult dolog. Aztán egy-két félresikerült összeállítással találkozva az utcán arra a következtetésre jutottam, hogy talán egyszerűbb nekem azt elfogadni, hogy nem is olyan egyszerű stílusosan öltözködni, mint azt, hogy amit látok kedves nőtársamon tudatos, tetszésen alapuló döntés eredménye. Arra gondoltam tehát, időnként kielemzek egy konkrét outfitet, szerintem mi volt benne a koncepció, mi, mivel, és miért passzol, kinek, hogyan áll az jól, és milyen alkalomra és körülmények között hordható. Az az elméletem, hogy a pozitív példamutatással lehet emberekre hatást gyakorolni. Nem csak a divatban és öltözködésben, hanem az élet minden területén. Íme tehát az első példa.

Egy kifejezetten nehéz darabot választottam. Nem volt benne tudatosság, megtetszett. Sokszor vásárolunk így ruhát, valljuk be hölgyek. Szóval ez egy gyönyörű kék overál. Most nagyon divatosak, mind szín, mint mintavilágában is.

eeafbff51b8c046e184a53b59afdf580.jpg

A mélykék és törzsi minta (olyan az anyag, mintha kígyóbőr mintás lenne) együtt elegánsabb, mintha direkt természetes kígyószínű lenne az anyag. Akkor egyszerűen közönséges lenne az összhatás, ellenben így kéken különleges. Ezt a törzsi hangulatot idézi vissza a fonott, kötélszerű öv. Kell valami kiegészítő a ruhára, ami funkcionális, de díszítő elemként is működik, ha már ennyire minimalistára kell vennünk a szettett az anyag, és a szabásvonal különlegessége miatt. Az öv az egyetlen kiegészítő, ami elsősorban a ruha, mint már említettem funkcionális része. Kiemeli a modell derekát, és elrejti a derékrészen a varrást, egységesítve ezzel az overál megjelenését. Az öv fém része köszön vissza a karkötőben és a kézi táskában. A bronzos fém kiegészítők pedig szintén a törzsi életérzéshez tartoznak, de nem veszik el a hangsúlyt és a figyelmet az övről, inkább csak finoman kiegészítik azt. A tökéletes alany egy ilyen ruhadarabhoz lehet egy alacsony nő, aki magas sarkú platform cipőben jó pár cm-t tud így csalni a magasságához, de egy sudár modellalkat is. Ezzel a derékmegoldással a homokórákat is hangsúlyozhatjuk, de könnyedén csinálhatunk derekat azoknak az alkatoknak is, akiknek nem a vékony derék az "erőssége". A lényeg viszont, hogy apró mellűnek kell lennie. Mivel ehhez az overálhoz lehetetlen melltartót venni, csak az marad, ha különösebben nem kell mit tartani. Ez a kis mell előnye. Egy kismellű nő mindig sokkal elegánsabb hatást kelt, mint nagy mellű konkurensei, akiket csak a mellméretük miatt könnyebben sorolhatnak egy átlagos dekoltázzsal is a ledérebb, közönségesebb kategóriába, nemhogy még egy ilyen kifejezetten mélyen vágott ruhában. Comb, has, és fenéktájon pár kg-ot el is tudunk csalni a lenge anyaggal és a figyelemelterelő felsőrésszel a ruhán. Magasság függvényében kell arra figyelni, hogy a nadrág hossza tökéletes legyen az elegáns hatásért, pontosan a cipőhöz igazítva. Ha rövid már idétlen, hogyha hosszú már ciki. Egy megoldás van, ha ezt az overált egy cipővel hordjuk, amihez igazítva lett, ha kell varrónő által. A szett megkoronázásaként maradva a természetes minimalista stílusnál natúr smink és köröm, természetes hajszín és kócos hullámok illenek. Egy ilyen összeállítással nem lőhetünk mellé egy esküvőn, koktélpartin, vagy egy nagyon-nagyon fontos randevún sem. Csak arra figyeljünk, hogy ne igyunk sokat, mert nem egyszerű egy overálban pisilni, amikor még csak melltartó sincs rajtunk, és 15 cm-es sarkon egyensúlyozunk egy olyan táskával, amibe tuti nem fér be semmilyen praktikus dolog a női repertoárból.

Ha tetszett a bejegyzés, jön a következő elemzés.

Kép: https://hu.pinterest.com/pin/350154939755982666/

Legyen derűs napotok.

Natulcien

Szólj hozzá

divat öltözködés homokóra overál alacsony nők divatelemzés